ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Ekim 2014 Pazar 18:25

Skorsky helikopter radarlardan kayboldu

Skorsky helikopter radarlardan kayboldu

Arama kurtarma çalışması başlatıldı.


İzmit Cengiz Topel Havaalanı'ndan Konya'ya gitmek üzere havalanan askeri helikopter, bir süre sonra radardan kayboldu. Arama- kurtarma çalışmaları rota üzerindeki İzmit'in Kartepe ve Afyonkarihasar'ın İhsaniye ilçeleri sınırları içindeki dağlık kesimlerde yoğunlaştı.

Cengiz Topel Havaalanı'nda bulunan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Hava Üs Komutanlığı'nda görevli Deniz Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz ve yardımcısı, Sikorsky tipi helikopterle Konya'ya gitme görevi aldı. Saat 12.00'de havalanan helikopter, bir süre sonra radardan kaybolunca, arama- kurtarma ekipleri alarma geçirildi.

İKİ YERDE ARANIYOR

Askeri yetkililer, helikopterin uygun bir yere indiğini umut ettiklerini ve arama- kurtarma çalışması başlatıldığını söyledi. Helikopterin rotasındaki dağlık bölgeler gözden geçirilirken, önce Samanlı Dağaları'nın en yüksek kesimi olan Kartepe bölgesine ekipler sevk edildi. Kartepe yamacındaki Balaban Köyü yakınlarında askeri ekipler arama çalışması yaparken, itfaiye ve sağlık ekipleri de bölgeye sevk edildi.

Kartepe'deki arama çalışmaları yoğun sis altında sürdürülürken, bu kez Afyonkarahisar'ın İhsaniye İlçesi'nden bir helikopterin düştüğü ihbarı geldi. İlçenin Sarıcaova Köyü'nde oturanların bir helikopterin köy yakınlarında dağlık bölgede kaybolduğunu söylemesi üzerine bu bölgeye de askerler, AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. İçinde 2 mürettebat bulunan askeri helikopteri arama çalışmaları devam ediyor.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER