ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 11:38

Sizofreni hastaları Mavi At Kafe'de buluşacak

Sizofreni hastaları Mavi At Kafede buluşacak


Ordu'nun Fatsa ilçesinde sizofreni hastaları, kendileri için hazırlanan kafede hem bir araya gelecek hem de eğlenceli vakit geçirecek.

        İlçede faaliyet gösteren Şizofreni Dostları Dayanışma Derneği, İçişleri Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirdiği 'Mavi At Kafe' isimli projeyi, Fatsa Sanayici ve İşadamları Derneği (FASİAD) üyelerine tanıttı. FASİAD eğitim solunda işadamlarına yönelik olarak düzenlenen bilgilendirme toplantısı konuşan FASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gül, "İlçemizde kısa bir süre önce kurulan şizofreni derneği amaçları doğrultusunda faaliyetlerine devam etmesi memnuniyet verici. Şizofren rahatsızlığına danışmanlık yapmak, onlara yön vermek için çaba gösteren Fatsa Şizofreni Dostları Derneği’nin gönüllü üyelerine teşekkür ederiz." dedi.

Fatsa Şizofreni Dostları Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Aydın Alp ise derneğin 2010 yılında kurulduğunu belirtti. Alp, şu bilgileri verdi: "2012 yılında dernek olarak geliştirdiğimiz ve İçişleri Bakanlığı destekli ruh sağlığı ve hastalıkları konusunda toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesine yönelik projemiz 'Mavi At Kafe' mayıs ayı içerisinde faaliyete başlayacaktır. Faaliyetlerimiz içerisinde tüm toplumun katılımını kapsayacak, eğitim seminerleri, turnuvalar, film gösterimleri, geziler ve söyleyişiler düzenlenecektir. Kafemiz Dolunay mevkiinde sağlıklı eğlenceli, huzurlu ve rahat bir ortam içerisinde hizmet verecektir." dedi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER