ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Ağustos 2013 Perşembe 12:57

Sivas'ta temsili canlandırma bu yıl ilk kez halka açık yapılacak

Sivasta temsili canlandırma bu yıl ilk kez halka açık yapılacak


4 Eylül 1919’da yapılan Sivas Kongresi'nin 94. yıl dönümü nedeniyle bu yıl yapılacak kutlamalar daha zengin geçecek. Kutlamalar çerçevesinde, her yıl yapılan kongrenin temsili canlandırması, tarihte ilk kez Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi yanına kurulacak sahnede yapılacak. Müze binasının restorasyonu nedeniyle halka açık yapılacak temsili canlandırmanın ilgi görmesi halinde, önümüzdeki yıllarda da devam edilecek.

Atatürk’ün ‘Cumhuriyet'in temellerini burada attık’ dediği Sivas’ta toplanan kongrenin üzerinden 94 yıl geçti. Yıl dönümü kutlamaları nedeniyle her yıl değişik etkinlikler düzenleniyor. Bu yılki kutlamaların biraz daha farklı şekilde olması bekleniyor. Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi içinde bulunan tarihi kongre salonunda her yıl tiyatro sanatçıları tarafından kongrenin temsili canlandırması yapılıyor. Bu yıl müzenin restorasyonu yapıldığı için bu yılki temsili canlandırmanın dışarıda yapılması planlanıyor.

Sivas tarihinde ilk kez müze yanına kurulacak sahnede yapılacak temsili canlandırma, eğer ilgi görürse ileriki yıllarda yine dışarıda yapılmaya devam edilecek. Vatandaşlar, temsili canlandırmanın kongre müzesinde sadece protokolün önünde sergilenmesini eleştirerek, kendilerinin görememesinden yakınıyordu.

CEMİL ÇİÇEK BEKLENİYOR

Bu arada, Sivas Kongresi'nin 94. yıl dönümü nedeniyle yapılacak kutlamalara, geçtiğimiz yıl olduğu gibi TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın katılması beklenirken, diğer siyasilerin katılıp katılmayacağı ise henüz netlik kazanmadı.

ULUSLARARASI 2 ORGANİZASYON

Öte yandan, kutlamalar nedeniyle Sivas Belediyesi tarafından organize edilen konserler çerçevesinde, bu yıl pop müzik sanatçısı Mustafa Ceceli ile Türk Halk Müziği Sanatçısı Sevcan Orhan sahne alacak ve Devlet Halk Dansları Topluluğu da gösteri yapacak. Kutlamalar kapsamında uzun bir aradan sonra düzenlenecek olan Atatürk kıyafetleri defilesinin de Kayseri Olgunlaşma Enstitüsü ve Kız Meslek Lisesi tarafından organize edileceği öğrenildi.

Bu yıl kutlamalar, uluslararası iki organizasyona sahne olacak. Sivas 4 Eylül 1. Ulusal Yarı Maraton Koşusu ile 4 Eylül 1. Ulusal Yıldız Dağı Tırmanışı, bu yıl ilk kez yapılacak.

KİTAP FUARINA 30 YAZAR KATILACAK

Diğer yandan, 4 Eylül Kongresi'nin yıl dönümü kutlamaları nedeniyle geçtiğimiz yıl başlatılan kitap fuarı bu yıl da düzenlenecek. 31 Ağustos-5 Eylül 2013 tarihleri arasında 2. kez düzenlenecek Sivas Kitap Günleri'nde 232 yayınevi ile Erhan Afyoncu, Hasan Köni, Edibe Sözen, Kahraman Tazeoğlu, Mehmet Ali Bulut, Mustafa Armağan, Nurullah Genç, Ümit Özdağ, Uğur Arslan ve Banu Avar’ın da aralarında bulunduğu 30 yazar, etkinliğe katılarak imza günü yapacak ve söyleşilerle kutlamalara renk katacak.











KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER