ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Kasım 2013 Çarşamba 16:53

Şivan Perwer'in Başbakan'dan isteği var

Şivan Perwerin Başbakandan isteği var

Şivan Perwer Diyarbakır buluşması ve Ahmet Kaya tartışmalarını değerlendirdi.


Geçtiğimiz günlerde Başbakan'ın daveti üzerine Diyarbakır'a gelen Kürt Sanatçı Şİvan Perwer muhalefetin eleştireleine cevap verdi.

"BDP BANA DEĞER VERMEDİ"

38 yıl sonra Türkiye'ye gelen Şivan Perwer, BDP'nin tutumunu eleştirdi. Barzani'ye verilen değerin kendisine verilmediğini belirten Perwer, "Siz Newroz bilmezken ben Newroz için çalıştım. Beni Şivan Perwer olarak ülkeme çağırın geleyim, halkımla biraz ağlayayım. Siz çocuktunuz ben bu ülkeden çıktım. Siz benim tarihimi bilmezsiniz. Barzani'ye değer verdiler, beni görmezden geldiler. Bir tek Leyla Zana beni kucakladı, "hoşgeldin canım kardeşim" dedi. Leyla'nın yüreği kimseye benzemez." dedi.

BDP'Lİ VEKİL ELEŞTİRMİŞTİ

Şivan Perwer'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Diyarbakır'daki açılış törenine katılmasını eleştiren BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, "Biz Şivan'ı Perwer olarak beklerdik. Ama o, 'Perver değil paraver' olarak geldi" şeklinde bir açıklamada bulunmuştu.

Perwer'in konuşmasından satırbaşları;

BAŞBAKAN'DAN BİR İSTEĞİ VAR

Sayın Başbakan söyledi bana nazif tekliflerine çok teşekkür ederim. Sadece vatandaşlık alması gerekn kişi ben değilim. Kanunda yeni bir düzenleme olursa daha uygun olacaktır. Ben İsveç vatandaşıyım bir sıkıntım yok.

CHP'DEN GELEN ELEŞTİRİLERE NE DİYORSUNUZ?

Ben Kürdistan'ın parçalanmışlığını anlatırken, Kürtlerin sosyo ekonomik kültürürel yapısını anlatırken Kılıçdaroğlu neredeydi acaba kendisi de Kürt olmasına rağmen. bu ülke herkesin ülkesidir. Sırf demogoji yapmak için konuşuyor bu hiç hoş değil. Onlara göre hala Kürtler terörist hain böyle bir siyaset yapılmaz. 

BUNDAN SONRA HANGİ SİYASİ PARTİYE YAKIN OLURSUNUZ ?

Eflatun'u tanıyorsunuz değil mi. Kendisi bir Yunanlı. Dünya Eflantunun nerde doğduğunu bilmiyor ama eflatunu çok iyi tanıyor. Hz. Muhammed Araptır ama biz onu Peygamberimiz olarak kabul ettik. İnsanlar Kürt Türk farketmez. İnsanız sonuçta.

İNSAN UMUDUNU AKILLI İNSANLARA BAĞLAMALI 

Tükiye bir devlettir. Devlet nedir insanları kucaklamaktır. Başbakan Erdoğan bizi kucaklıyor. Parti ve siyasetin üzerine oturtulmaya çalıştım ben oturmadım. 

Sanatçı olarak kalmak istiyorum. 

Barzani ve Öcalan arasında hiç bir sorun yok. Barzani çok ılımlı bir insandır. Sayın Barzani Erdoğan'la yapılan görüşmeden çok memnun kaldı.

Kandili düşündüğümüzde Abdullah Öcalan'ın hep dilinde barış vardı.

KANDİLLE İMRALI ARASINDA FARKLILIK VARMI?

Farklılıklar vardır illaki. İster istemez değişik düşünceler vardır. Bunu sert bir dille üstelememleri gerekiyor bence. Kürt'ün yok olması için herşeyi yaptılar. Sayın Edoğan ülkeyi bölmek istiyor diyorlar neden öyle birşey yapsın ki. Her iki taraın yavş yavaş gelmesi gerek meseleye. Kürtler çabuk olsun Türkler de hayır olması diyor. Birbirimizi tanıyıp sevelim. 

KÜRTLERİN EN BÜYÜK ŞEHRİ İSTANBUL

Muğla, Manisa, Sinop, Samsun, Bodrum burarda dolu kürt var.

ZULÜM DESTEKÇİSİ OLDUĞUNUZU KABUL EDİYORMUSUNUZ?

Hayır. Zulümden vazgeçin dedim. Bu bir terör değil. Ölüme de karşıyım. Yaşamak için kendini korumak için öldürmek var. Hepsi bu ülkenin evlatlarıydı. Devlet adına kürt öldürüyor, Kürt ölmemek için Türk öldürüyor. Bahçeli bayrak sallar gibi halkı bölmeye çalışıyorlar diye dolanıyor. Memleketi neden bölsünler babam yahu!

Ben bu kıyafetle mutluyum. İsteyen istediğini giyebilir.

Bahçeli'nin giydiği kılık-kıyafet Türklerin mi? Sayın Bahçeli kaç dil konuşabiliyor. Ben 10 dil biliyorum.

Kamer Genç'in yaptığını kınıyorum. Emine Erdoğan çok düzgün hanımefendi  bir insandır.

AHMET KAYA EN ÇOK BARIŞ TARAFINDA OLURDU 

Ahmet halk sanatçısıydı. Ahmet'in sanatı Türkiye'nin sanatıdır. Ahmet çok saldırıya uğradı. Ahmet'i kabul etmediler saldırdılar. O bilince sahipler şimdi özür diliyorlar. İlla orda burda demek doğru olmaz. Ahmetin'de düşünceleri aklı vardı en doğrusu neyse orada olurdu. Çünkü zaman değişiyor. Bu barış sürecini Ahmet gibi bir insan desteklerdi. 

SANATÇILARLA BİR ARAYA GELİP PROJELERİNİZ VAR MI?

ben yıllardır bunları konuşuyor. düny asanatçılarıyla bir çok konserler verdim. Dünya sanatçılarında olan sıcaklığı Türk sanatçılarında görmedim. Gözleri hep amerikada ingilizceyi konuşamıyorlarda. sevgiyle iyi niyetle yaklaşanla ben düet yapmak isterim. kim gelirse başım gözüm üzerine. Sanatta barışa yanaşsın bu süreci güçlendirsin. Bunlar yeşerdikten sonra ben konser verebilrim yoksa ben konser vermek istsem ne fayda...

Lütfen gençler siz siyasilere kanmayın!

Facebook'umda küfür dolu. Bunları kimlerin yetiştirdiklerini biliyorum. Çok yazık. Gençliğimizin ahlaka ihtiyacı var.

Siyasi yönü dışında sesini ve sazını gösteriyor Şivan Perwer...

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER