ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Ekim 2013 Pazartesi 11:37

Sırrı Süreyya Önder: Adaylık konusunda ironi yaptım

Sırrı Süreyya Önder: Adaylık konusunda ironi yaptım

BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İstanbul Büyükşehir Başkanlığı'na aday olacağı yönündeki iddiaları yanıtladı.


Yerel seçimlere 5 ay kala partilerin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için belirlediği isimler henüz netleşmedi. AK Parti'de Kadir Topbaş ve Binali Yıldırım'ın ismi ön plana çıkarken, CHP'de ise Mustafa Sarıgül ve Gürsel Tekin İstanbul için adı geçen isimler.

KULİSLERE BOMBA GİBİ DÜŞEN İDDİA

Geçtiğimiz günlerde Birgün yazarı Doğan Tılıç'ın, BDP'li Sırrı Süreyya Önder'in kendisini arayarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığı için aday olacağını açıkladığını duyurması, siyaset kulislerine bomba gibi düştü. Konuyla ilgili BDP kanadından herhangi bir açıklama yapılmazken, Taraf gazetesinden Ertan Altan'a konuşan Sırrı Süreyya Önder, şimdilik böyle bir düşüncesinin olmadığını söyledi.

SIRRI SÜREYYA İRONİ YAPMIŞ

Önder'in "İstanbul adayıyım, Chp oylarımı bölmesin" çıkışı, kendisine gelen "aradan çekil" çağrılarına yönelik bir ironiden ibaretmiş yalnızca.

DOĞAN TILIÇ NE YAZMIŞTI?

Doğan Tılıç, köşesinde 'Sırrı Süreyya: 'Yaz, İstanbul'a adayım...' başlığıyla yayımlanan yazısında şu satırları kaleme almıştı: "Geçende Sırrı (Süreyya Önder) aradı. Bilenler bilir, Sırrı'nın sohbetleri bal tadındadır, insan telefonda bile olsa lafı uzatmak için kırk takla atar. Lakin, bu sefer kapıyı baştan kapadı Sırrı. Öyle bir giriş yaptı ki, lafı sündürmeye imkan yok. 'Kalemin kağıdın var mı, gardaş?' dedi, selamdan sabahtan bile önce. Sonra, 'Dikte ediyorum' dedi, 'Yaz'. 'Bir, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına adayım. İki, sakın ola ki Chp oylarımı bölmesin."

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER