ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Ekim 2014 Çarşamba 18:10

Sırrı Sakık: YPG ve PYD, IŞİD'in ağır silahlarını imha etti

Sırrı Sakık: YPG ve PYD, IŞİDin ağır silahlarını imha etti

Sırrı Sakık, Kobani’de ki YPG ve PYD yetkilileriyle telefonla görüştüğünü ve IŞİD’e ait ağır makineli silahlarının imha edildiğini söyledi.


Muş’ta ki gösterilere katılan Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Kobani’de ki YPG ve PYD yetkilileriyle telefonla görüştüğünü ve IŞİD’e ait ağır makineli silahlarının imha edildiğini söyledi.

Kent merkezinde yapılan yürüyüşten sonra Necmettin Dede Parkı’nda bir konuşma yapan Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Türkiye’de ki egemen güçlerin barıştan korktuğunu söyledi. Sakık, gösterici gruba seslenerek şunları söyledi: "Biz siyasetçiler, demokratik siyasete inanlar koşullar ne olursa olsun bizim barış sürecini tekrar büyütmemiz gerekir. Türkiye’de evet egemen güçler barıştan korkuyorlar, egemen güçler halkların birlikteliklerinden korkuyorlar. Ben size bir müjdeyi vereyim; ben 40 dakika belki bir saat önce telefonla Kobani’de YPG’nin oradaki PYD’nin temsilcileriyle görüştüm. Aynen şunu söylüyorlardı: o it çetelerine karşı biz o ağır silahlarını imha ettik. Ağır makineli silahlarını imha ettik, şimdi göğüs göğse çarpışıyoruz. Hodri meydan biz Kobani’yi de faşizme IŞİD çetelerine dar edeceğiz diyorlar. Bakın sokaklarda olmak çok vicdanidir, ahlakidir. Bu bir isyandır, nediyoruz isyanımızı duyun ey Türkiye’yi yönetenler. Ey Türkiye halkı, bir halk soykırımla karşı karşıya, onun için sesimizi yükseltiyoruz. Avrupa’nın dört bir tarafında Kürdistan’ın dört bir parçöasında sesimiz zülme karşı yükseliyor. Mücadelemizi küçücük hesaplara kimsenin feda etmenin hakkı yoktur. Arttık Kürt hareketi büyümüştür, Kürt jareketi Ortadoğu’da ve dünyada kocaman bir hareket olmuş ve vicdan hareketine dönüşmüştür."

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER