ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Şubat 2014 Salı 13:14

Sınırda sıcak temas

Sınırda sıcak temas

Türkiye Suriye sınırında güvenlik güçleri ve kaçakçılar arasında sıcak temas yaşandı.


Genelkurmay Başkanlığından, Suriye'den yasa dışı yollarla sınırı geçmek isteyen 10 kişinin, "dur" ikazına uymamaları nedeniyle havaya uyarı atışı yapılması üzerine, geldikleri istikamete kaçtıkları bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan önemli sınır olaylarına göre, Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Şehit Çavuş M. Özeker Hudut Karakol (Narlıca/ Hatay) Komutanlığı sorumluluk sahasında, bir Mobil Yol Kontrol Unsuru (MYKU) tarafından icra edilen gözetleme faaliyeti esnasında, Birinci Derece Askeri Yasak Bölgede Suriye'den Türkiye'ye doğru 10 kişinin yaya olarak yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunduğu belirlendi.
Bunun üzerine bölgede görevli MYKU, bu kişilerin bulunduğu mevkiye intikal ederek, şüphelilere hududa yaklaşmamaları konusunda Türkçe ve Arapça uyarılar yaptı. 'Dur' ikazına uymayan kişilerin sınırı yasa dışı olarak geçmeye teşebbüse devam etmeleri üzerine havaya uyarı atışı yapıldı, uyarı atışı üzerine söz konusu kişiler Suriye tarafına, geldikleri istikamete kaçarak gözden kayboldu.

Daha sonra bu kişilerin kaçtığı bölgeden, hudut hattına doğru, MYKU personeline Kalaşnikof piyade tüfeğiyle ateş açıldı, personel de ateşle karşılık vererek, yasa dışı geçiş girişimini engelledi.
Olayla ilgili Hatay Valiliği, Hatay İl Jandarma Komutanlığı ile Reyhanlı Cumhuriyet Savcılığına ve 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanlığı Askeri Savcılığına bilgi verildiği kaydedildi.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER