ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Ocak 2014 Salı 13:30

Sınır Kapıları kapatıldı

Sınır Kapıları kapatıldı

Cilvegözü ve Öncüpınar sınır kapıları kapatıldı.


Suriye'nin Halep kentine bağlı Azez ilçesindeki çatışmalar nedeniyle Öncüpınar Sınır Kapısı, dünkü patlamaların ardından da Cilvegözü Sınır Kapısı geçişlere kapatıldı.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Azez'de iki grup arasındaki çatışmaların şiddetlendiğini belirtti. Bölgedeki çatışmaların halen devam ettiğini vurgulayan Tapsız, "Güvenlik gerekçesiyle sınır kapısının kapatılması yönünde karar aldık" dedi.

Suriye'den gelenlerin kabul edildiğini aktaran Tapsız, sınırdaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini kaydetti.

Bu arada Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine yardım malzemesi taşıyan araçlar, Öncüpınar Sınır Kapısı yakınında yaklaşık 10 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Ülkelerine geçmek isteyen Suriyeliler ise kapı önünde bekledikleri görüldü.

CİLVEGÖZÜ SINIR KAPISI'NDAN ARAÇ GEÇİŞİNE İZİN VERİLMİYOR

Babel Hava Sınır Kapısı yakınlarında dünkü patlamaların ardından Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan araç geçişi durduruldu.

Suriye tarafındaki Babel Hava Sınır Kapısı yakınlarındaki patlamalardan sonra güvenlik gerekçesiyle ticari ve yardım amaçlı tırlarla sivil araçların geçişine izin verilmemesi nedeniyle Cilvegözü Sınır Kapısı'nda yoğunluk arttı. Ülkelerine yaya gitmek isteyen Suriyelilerin geçişine ise izin veriliyor.

Ara bölgeye geçmek için Türkiye tarafında bekleyen yardım malzemesi ve ticari yük taşıyan tırların oluşturduğu kuyruk 15 kilometreye yaklaştı.

Tır sürücülerinden Salih Kurtboğan (28), AA muhabirine, sınır kapısında beklediğini ve günlük ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntı çektiklerini söyledi.

Daha önce günlük 100-125 aracın ara bölgeye yük boşaltmak için giriş yapabildiğini ifade eden Kurtboğan, daha ne kadar bekleyeceklerini bilmediğini belirtti.

Mehmet Ertem de (38) bekleme sırasında zaman zaman hırsızlık olayı yaşandığını öne sürerek, araç lastiklerinin çalındığını iddia etti. Ertem, bu yüzden araçlarının başından ayrılamadıklarını kaydetti.

Babel Hava Sınır Kapısına yakın bölgede 5 dakika arayla 2 araçta patlama meydana gelmiş, yaralananlardan 5'i Türkiye'ye getirilmişti. 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER