ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Kasım 2014 Pazar 07:48

Silahlı şahıslar ateş açarak kuyumcu soydu

Silahlı şahıslar ateş açarak kuyumcu soydu

Ankara’da bir kuyumcuya giren yüzleri maskeli 4 şahıs, dükkândan yaklaşık 400 bin lira değerindeki 4 kilogram altın çaldı.


Ankara’da bir kuyumcuya giren yüzleri maskeli 4 şahıs, dükkândan yaklaşık 400 bin lira değerindeki 4 kilogram altın çaldı. Saldırganlar, emekli polis olan bir güvenlik görevlisini de ayağından vurdu. Yaya olarak kayıplara karışan hırsızların yolda düşürdüğü altınlar ise çevredeki vatandaşlar tarafından toplandı.

Olay, dün akşam saat 18.30 sıralarında, Çevreli Caddesi üzerindeki bir kuyumcu dükkânında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dükkanın kapanmasına az bir zaman kala yüzleri kar maskeli 4 hırsızdan 3’ü ellerinde uzun namlulu silahlarla kuyumcu dükkanına girdi. İçerideki 4 kişiyi gören hırsızlar, "bu bir soygundur" diye bağırdı. İçerdekiler olayı başta şaka sandı ancak daha sonra durumun ciddiyeti anlaşıldı.



Şahıslar kuyumcunun güvenlik görevlisi olan emekli polis Köksal adlı vatandaşı ayağından vurup başından yaraladı. Hırsızlardan biri paniğe kapılıp olay yerini hemen terk etti. Diğer iki hırsız ise yaraladıkları güvenlik görevlisinin silahını da yanlarına aldı. Yaklaşık 400 bin lira değerindeki 4 kilogramlık altını, bir miktar ziynet eşyası ve parayı alan hırsızlar, aceleyle poşetlere ve kucaklarına doldurdu. Hırsızlar, yaya olarak ara sokaklardan geçip kendilerini arka sokaklarda bekleyen sahte plakalı araçla Samsun Yolu’na doğru kaçtı. Şahısların altınların bir kısmını düşürdüğü görüldü. Çevredeki vatandaşlar tarafından toplanan altınlar dükkân sahibine geri teslim edildi.

İhbar üzerine olay kısa süre sonra gelen polis ekipleri civardaki güvenlik kameralarını inceledi. Hırsızların geçtikleri güzergâh üzerindeki kamera kayıtlarını inceleyen ekipler hırsızların arka sokaklarda yüzlerindeki kar maskelerini çıkarırkenki görüntülerine ulaştı.



Olay yeri tanıklarından C.C, "Ellerinde bir tane uzi vardı bir tane de ufak tabanca vardı. Girdiler kuyumcuya, ’yat yat yat’ dediler sonra,’ doldur doldur’ dediler. 14’lüden bir tane patlattılar. Sonra çıktılar dışarıya ve kaçtılar. Yaralıyı tanımıyorum. Şuradan aldılar. Şimdi biri şurada bekliyordu altınları aldılar, şuradan zıpladılar. Önce şuradan iki tane altını düşürdüler. Ondan sonra da şuradan koşup siyah bir arabaya binip kaçtılar” dedi. Olayı gören başka bir vatandaş ise, "Binanın kameralarında vardır burada. Binanın kameralarında geçişleri görüldü. Bu geçişlerin de 3 tane adam, 3’ü oradan geçiyor 1’i buradan geçiyor. Ondan sonra telden atlamışlar. 2 kişi kilolu 1 tane genç varmış. Duyduğuma göre 5 kilo altın almışlar. Yaralı için emekli polis diyorlar” şeklinde konuştu.

Ekipler zanlıların yakalanması için çalışma başlattı. Kafasından ve bacağından yaralanan şahsın ise durumunu iyi olduğu öğrenildi. Kuyumcu çalışanları olayın şokunu uzun süre üzerlerinden atamadı.

 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER