ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Temmuz 2014 Perşembe 11:09

Silah patladı! ''Çatı aday'' İhsanoğlu iftarını yapamadı!

Silah patladı! Çatı aday İhsanoğlu iftarını yapamadı!

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, Eyüp'te katılacağı iftar programı öncesi, duyulan silah sesi üzerine iftarı beklemeden alanı terketti.


Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Eyüp’te katılacağı iftar programı öncesi, iki grup arasında çıkan kavga sırasında bir el silah sesi duyuldu. Olay sonrası İhsanoğlu, iftar programını beklemeden alandan ayrıldı.

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Eyüp Ayvansaray’daki Hz. Kab Mescidi'nde katıldığı iftar programında açıklama yapacağı sırada, iki grup arasında kavga çıktı. Kavga esnasında bir el silah sesi duyulurken, silah sesinin duyulmasının ardından İhsanoğlu alandan ayrılmak istedi.

Bu sırada iftar programına katılan vatandaşlar İhsanoğlu’nu gitmemesi konusunda ikna etmeye çalıştı. Vatandaşların ısrarının ardından iftar alanına doğru yönelen İhsanoğlu, kavganın devam ettiğini görünce, aracına binerek alandan ayrıldı.
İhsanoğlu’nun alandan ayrılmasının ardından kavga eden grup alandan uzaklaştırıldı. 

İHSANOĞU'NDAN YAZILI AÇIKLAMA

Türkiye'nin Cumhurbaşkanı adayı Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun bu akşam İstanbul Eyüp'teki iftar programı sırasında tatsız bir olay yaşanmıştır.

Prof. İhsanoğlu'nun bu olaya ilişkin açıklaması aşağıdaki gibidir :

"İstanbul Eyüp'teki halkın sofrasında iftar etmek için bulunduğumuz Hazreti Kab Camii avlusunda açıklama yaparken üzücü bir olay yaşandı.

Bu talihsiz olayın ardından güvenlik ekipleri bulunduğumuz alandan çıkmamızı söyledikleri için ağız tadıyla iftar edemeden bölgeden ayrıldık.

Olay ne kadar tatsız da olsa, kimsenin burnu bile kanamadan atlatılmış olması yüreklerimizi ferahlattı.

Hepimize geçmiş olsun.

Dileğim odur ki, demokrasimizin en güzel, en coşkulu anlarından olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri bize yakışacak biçimde huzur ve sağduyu ile geçsin. Bu konuda güvenlik güçlerimize ve olası tüm provokasyonlara karşı milletimizin kadim şuuruna güveniyorum."

MHP İL BAŞKANI'DAN AÇIKLAMA

MHP İl Başkanı Karataş, gazetecilere yaptığı açıklamada, koruma polislerinin, Ekmeleddin İhsanoğlu ile vatandaşların bir araya gelmesini engellemeye çalıştıklarını ve tartışmanın bu nedenle çıktığını söyledi.
Karataş, "Polis korumaları, Sayın Cumhurbaşkanı Adayımıza her nedense vatandaşı yaklaştırmamaya gayret gösteriyorlar" ifadesini kullandı.
Türbe görevlilerinin de iftar öncesinde görev yerlerinde bulunmadığını, bu nedenle İhsanoğlu'nun Hazreti Kab Türbesi'ne giremediğini kaydeden Karataş, "Arkadaşlarımızın cami yetkilileriyle görüşmesine rağmen, akşam iftar saatinde Ekmeleddin İhsanoğlu Bey'in, Cumhurbaşkanı Adayımızın camiyi ziyaretinde türbeyi de ziyaret edeceğini söylemelerine rağmen burayı erken terk etmişler. Herhalde üstlerinden emir almıştırlar" diye konuştu.  

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER