ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Eylül 2013 Cuma 15:00

Silah kaçakçılarına yönelik operasyon

Silah kaçakçılarına yönelik operasyon

800 polisin katıldığı operasyonda, 37 kişi gözaltına alındı. Yapılan operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.


Şanlıurfa'da silah kaçakçılarına yönelik operasyon düzenlendi.800 polisin katıldığı operasyonda, 37 kişi gözaltına alındı. Yapılan operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

77 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

Şanlıurfa'da, sınırdan kaçak yollarla yurda silah ve uyuşturucu sokan bir şebekeye yönelik güvenlik güçleri tarafından operasyon düzenlendi. Şanlıurfa ve 3 ilçesinde; 800 polisin katılımı ile 54 adrese eş zamanlı düzenlenen baskınlarda 2 kalaşnikof tüfek, 30 tabanca ile 77 kilo esrar ele geçirildi, 37 kişi gözaltına alındı.

SINIR HATTINDAN GETİRİYORLAR

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, iç karışıklığın sürdüğü Suriye'den kaçak yollarla yurda uyuşturucu ve silah getirildiği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine çalışma başlatan polisler, 8 ay süren fiziki ve teknik takibi sonunda; kaçakçılık yapan şebekenin üyelerini belirledi. Şebeke üyelerinin, Suriye'den temin edilen silah ve uyuşturucuyu Suruç ve Akçakale ilçesinin sınır hattındaki köylerinden Türkiye'ye getirdiğini ve daha sonra sattığını saptadı.

800 POLİS VE ASKERLE OPERASYON

Güvenlik güçleri; üyelerini ve çalışma yöntemini belirlediği şebekenin çökertilmesi için operasyon kararı aldı. Savcılık kararı ile sabah saatlerinde şüphelilerin kent merkezi ile Akçakale, Suruç ve Viranşehir ilçelerindeki adreslerine eş zamanlı baskınlar düzenlendi. 800 polis ve askerin katılımıyla 54 adrese şafak vakti yapılan baskınlarda; 2 kalaşnikof tüfek, 30 ruhsatsız tabanca, 77 kilo esrar ile 7 milyon sigara filtresi ele geçirildi.

37 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Polisin kaçak silah ve esrar ele geçirdiği baskınlarda kaçakçılık şebekesi üyesi olduğu ileri sürülen 37 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden bazılarının daha önce de aynı suçtan güvenlik güçlerince yakalandığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan 37 şüpheli, getirildikleri Şanlıurfa'da sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER