ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 22:29

Sıkı denetimlerle Manavgat'ta turist taşıyan otobüs kazası sıfıra indi

Sıkı denetimlerle Manavgatta turist taşıyan otobüs kazası sıfıra indi


Turizm şehri Antalya Manavgat'ta aktif turizm sezonunda turist taşıyan otobüslerde, sıkı denetimler neticesinde kaza oranı sıfıra düştü. Geçmiş yıllarda Antalya-Manavgat, Manavgat-Alanya arasında sıklıkla turist taşıyan otobüsler kaza yaparken, geçen yıl yapılan sıkı denetimlerle kaza oranının sıfıra indirildiği belirtildi.

Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, geçen sene aktif turizm sezonu süresinde yabancı konuk taşıyan araçları, 12 bin 808 defa kontrol etti. Hız, trafik kurallarını ihlal eden, gerekli evrak bulundurmayan ve çalışma saatleri üzerinde direksiyon sallayan 411 kişiye para cezası kesildiği belirtildi. Manavgat Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sezon içinde turist taşımacılığı sektöründe çalışan bin 2 kişiye trafik eğitimi vererek, kurallara uyulması hususunda bilgilendirme yaptı.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Kaymakamk Toplantı Salonu'nda daire amirleriyle biraraya gelerek, 'Güvenli Turizm Seyahati ve Alınması Gereken Tedbirler' konusunda bilgilendirme yaptı. Geçen yıl D-400 kara yolunda yapılan sıkı denetimlerle turist taşıyan otobüslerde kaza olayının sıfıra indirildiğini belirten Bulgurlu, geçmiş yıllarda aynı yol güzergahında 10'a yakın ölüm kazası olurken, 2012'de olmamasının sevindirici olduğunu kaydetti.

Geçen yıl aralıksız sürdürülen denetimlerin, bu sene de sezon süresinde sıkı bir şekilde yapılacağını anlatan Bulgurlu, "Turist taşıyan otobüslerde geçmiş yıllarda ölümle sonuçlanan kazalar okurken, geçen yıl olmadı. Küçük çaplı basit kazalar oldu. Yaptığımız sıkı denetimlerle yabancı konuklarımızı; burnu bile kanamadan havalimanından otele, tatilleri bitince de otelden havalimanına sağlıklı bir şekilde ulaştırdık. Bunu geçen yıl başardık. Turist taşımacılığında turistlerin can güvenliğini sağlamak için 2013 sezonunda denetimlerimizi sürdüreceğiz. Tek isteğimiz, yabancı konuklarımızı tatile gelmede ve ülkelerine dönmelerinde sağ salim göndermek." diye konuştu.

FRANSA'DA 3 BİN 600, TÜRKİYE'DE 300 TURİZM DANIŞMA BÜROSU BULUNUYOR

Turizm şehri Manavgat'ta, 3 turizm danışma bürosunu yetersiz bulan Kaymakam Bulgurlu, her yıl 4 milyon turistin tatil yaptığı ve 8 milyon turistin ziyaret ettiği destinasyon bölgesinde Side, Ilıca, Kızılot, Kızılağaç, Taşağıl, Çolaklı, Ilıca, Evrenseki, Manavgat Şelalesi, Sarılar, Oymapınar, Gündoğdu ve Köprülü Kanyon bölgesinde de en az İngilizce, Almanca ve Rusça dillerinde hizmet verecek turizm danışma bürolarının olması gerektiğini söyledi.

Antalya'nın, dünyada Fransa Paris, İngiltere Londra ve Singapur'dan sonra ne fazla turist ağırlayan dördüncü şehir olduğunu hatırlatan Bulgurlu, Fransa'da 3 bin 600 turizm danışma ofisinin bulunduğunu, ülkede ise 300 olduğunu kaydetti. Bulgurlu, "Turizmde doğru bilgilendirme çok önemli. Bölgemizde turizm danışma bürolarının artması için yerel yönetimlerden hassasiyet bekliyoruz. Manavgat, dünya turizminde bir marka. Bu markayı korumak içinde gelen yabancı konuklarımızı en iyi şekilde bilgilendirme ve ağırlamak zorundayız." dedi.

TURİZM BÖLGELERİNDE İNŞAAT YASAĞI 15 MAYIS'TA BAŞLIYOR

Bölgede, 15 Mayıs'tan itibaren inşaat yasağının başlayacağını belirten Bulgurlu, yerel yönetimlerin alt ve üstyapı çalışmalarını bu takvim doğrultusunda gerçekleştirerek, muhtemel ses ve gürültü kiriliğine mahal vermemeleri uyarısında bulundu.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER