ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Temmuz 2017 Salı 16:38

Sigortalılar sel felaketinin zararını karşılayabilecek

Sigortalılar sel felaketinin zararını karşılayabilecek

TSB Genel Sekreter Yardımcısı Bozkurt: "Bugün yaşanan afet nedeniyle araçları, konutları ve iş yerleri hasara uğrayan vatandaşlarımız sel teminatı bulunan sigorta poliçeleri (konut, iş yeri, kasko) kapsamında bu zararlarını karşılayabilirler"


Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bozkurt, bugün yaşanan sel felaketi nedeniyle araçları, konutları ve iş yerleri hasara uğrayan vatandaşların zararlarının sel teminatı bulunan sigorta poliçeleri kapsamında karşılanabileceğini bildirdi.

Erhan Bozkurt, İstanbul'da bu sabah saatlerinde şiddetini artırarak kenti etkisi altına alan, sel ve baskınlara neden olan yağışa ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de depremden sonra gerçekleşme sıklığı ve şiddeti en yoğun doğal afetin "sel" olduğunu söyledi.

İklim değişiminin etkisiyle sadece Türkiye'de değil, dünyada da sel riski ile sıklıkla karşılaşıldığını ifade eden Bozkurt, "Bugün yaşanan afet nedeniyle araçları, konutları ve iş yerleri hasara uğrayan vatandaşlarımız sel teminatı bulunan sigorta poliçeleri (konut, işyeri, kasko) kapsamında bu zararlarını karşılayabilirler. Sektörümüz, bundan önce de olduğu gibi sigortalılarımızın hasarların tazmini konusunda en hızlı şekilde hareket edecektir." diye konuştu.

Bugün İstanbul'daki yağış sonrasında gerçekleşen sigortalı sel hasarının tutarı konusunda henüz ellerinde bir veri olmadığını belirten Bozkurt, şunları kaydetti:

"Şehirleşmenin ve ekonomik faaliyetin yoğun olduğu alanlarda sel hasarının maliyeti daha yüksek olmaktadır. Nitekim en yakın dönemdeki yüksek maliyetli sel hasarını, İstanbul'da 2009 yılında yaşamıştık. 31 vatandaşımızın vefat ettiği bu felaket Silivri, Selimpaşa, Çatalca, İkitelli Basın Ekspres yolu, Halkalı, Arnavutköy, Sultangazi, Bağcılar, Eyüp, Esenler, Bahçelievler, Başakşehir, Büyükçekmece merkezli gerçekleşmiş, felaketin sigorta sektörüne maliyeti o tarihte yaklaşık 700 milyon lira olmuştur. Bu felaketler, dere yatağına inşa edilmiş binalar, şehirleşmeyi destekleyecek altyapı eksiklikleri nedeniyle gerçekleşmekte veya hasarın şiddeti de bu sebeple yüksek olmaktadır."

 

- "Üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz"

 

TSB Genel Sekreter Yardımcısı Bozkurt, Türk sigorta sektörünün bu alanda üzerine düşeni yerine getirdiğini ve getirmeye devam edeceğini ifade ederek, "Sektörümüz portföyünde bulunan sigortalıların risk seviyesinin düşmesine yönelik yaptığı yerinde tespitler ve önerilerle hasarın önlenmesine, hasar önlenemediği durumlarda da ortaya çıkan maddi zararı karşılayarak milli servetin korunmasına önemli katkı sağlamaktadır." dedi.

Türkiye'de sigorta bilincinin maalesef yeterli seviyede olmadığını, genellikle yaşanan felaketler sonrasında sigortaya talebin arttığını, belirli bir süre sonra da yaptırılan poliçelerin yenilenmediğini belirten Bozkurt, yaşanan tecrübelerden ders çıkarmanın ve önceden önlem almanın büyük önem taşıdığını kaydetti.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER