ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Nisan 2014 Cuma 12:18

Şifa’dan Nahçıvan’a kalp çıkarması

Şifadan Nahçıvana kalp çıkarması


Şifa Sağlık Grubu’na bağlı İzmir ve Erzurum hastaneleri kardiyoloji ve kalp damar cerrahisi doktorlarının katılımıyla Nahçıvan’da, yarın ’1 Şifa Üniversitesi Hastaneleri kardiyoloji, kalp ve damar cerrahisi kongresi' düzenlenecek.

Şifa Hastaneleri hekimleri Nahçıvan’da bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunacak. İzmir ve Erzurum’daki Şifa Hastanaleri’nden 9 uzman hekim ile Azerbaycan ve Nahçıvan’dan 5 olamk üzere toplam 14 hekim ’1 Şifa Üniversitesi Hastaneleri kardiyoloji, kalp ve damar cerrahisi kongresi” sunum yapacak. Mesleki konulardaki güncel gelişmeler ve ameliyatlardaki riskler 4 farklı oturumda ele alınacak. Nahçıvan Sağlık Bakanı Doktor Niyazi Novruzov’da hazır bulunacağı kongreye ayrıca bu ülkeden çok sayıda hekim de katılacak. Nahçıvan’ın 90 kuruluş yıl dönümüne atıf olarak düzenlenecek kongrenin iki ülke arasındaki sağlık turizmine katkı sağlayacağı belirtildi. Nahçıvcan’dan Erzurum Şifa Hastanesi’ne geçen yıl 4 bin hastanın tedavi ve muayene amaçlı olarak gelmesi iki ülke arasındaki sağlık ilişkilerinin kazandığı boyutun önemini gösteriyor.

Şifa Sağlık Grubu Erzurum Hastanesi Basın Protokol Müdürü Asalettin Gül, komşu ülkelerde sağlık turizmini geliştirme adına söz konusu kongrenin düzenlendiğini ifade etti. Gül, Erzurum Şifa Hastanesi’nin en iddialı branşlardan birisin kalp ve damar cerrahisi olduğuna dikkat çekerek ”Komşu ülkelerde sürekli olarak sağlık turizmi adına ikili ilişkilerde bulunduk. Bunun neticesi olarak komşu ve kardeş ülke Nahçıvan’da kalp damar cerrahisi kongresinin ilkini gerçekleştirmeye karar verdik. Geçen yıl Nahçıvan’dan 4 bin hasta Erzurum’a tedavi amaçlı geldi. Hastanemizi, hekimlerimizi ve şehrimizi tanıtmak adına bu proğram çok önemli. Kongreyle birlikte iki ülke arasındaki sağlık hizmetlerinde bilgi paylaşımı ve hizmetleri üst noktaya çıkmış olacak.” dedi.

Erzurum Şifa Hastanesi Kardiyologlarından Doç. Dr. Fuat Gündoğdu, dünyadaki tıbbı müdahale ve tedavi yöntemlerinin hastanelerinde eş zamanlı gerçekleştirildiğini kaydetti. Tecrübe ve bilgilerinin Nahçıvan’daki meslektaşlarıyla paylaşacaklarına işaret eden Gündoğdu,”Nahçıvan’da kalp damar cerrahisi üzerine çok az sayıda hekim var. Karşılıklı olarak bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunup bilimsel gelişmeleri tartışacağız.” diye konuştu.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER