ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Kasım 2014 Perşembe 20:39

Servisler kaldırılacak

Servisler kaldırılacak

Başbakan Davutoğlu'nun bugün açıkladığı 'Ekonomi Dönüşüm Programı' eylem planına göre, 2018 yılına kadar raylı sistem hattının olduğu bölgelerde servisler kaldırılacak.


Raylı sistem hattındaki bütün servisler kaldırılacak; büyükşehirlerde kent merkezine araç girişi paralı olacak.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bugün açıkladığı 'Ekonomide Dönüşüm Programı'nın eylem planı önemli yenilikler içeriyor. Plana göre; 2018 yılına kadar metro, tren gibi raylı sistem hattındaki okul, üniversite, işyeri servisleri kaldırılacak.

Vatandaşlar, toplu taşıma araçlarına yönlendirilecek. Servis aracı kullananlara toplu taşıma biletiyle ücretsiz veya indirimli kart verilecek. Eylem planına göre, kent merkezlerine otomobil girişi sınırlandırılacak. Büyükşehirlerde kent merkezine araç girişini ücretlendiren pilot uygulama başlatılacak.

PROJELERDE OTOPARK ZORUNLULUĞU

Yeni metro, tren gibi raylı sistem istasyon projeleri tasarlanırken otopark zorunlu hale gelecek. Çevreyi kirletmeyen, az yakıt tüketen otomobillerin vergisi, daha düşük olacak. Yakıt pilli, elektrikli ve hibrit araçlara vergi avantajı sağlanacak.

AZ TÜKETEN AZ VERGİ ÖDEYECEK

Enerjiyi az tüketen beyaz eşyanın vergisi düşecek. Buzdolabı, çamaşır makinesi, ütü, elektrik süpürgesi, saç kurutma makinesi gibi ürünlerin özel tüketim vergisi, elektrik tüketim miktarlarına göre daha düşük olacak.

BİSİKLET YOLLARI İÇİN YENİ DÜZENLEMELER

Plan, bisiklet ve yaya yollarının geliştirilmesini de öngörüyor. Bisiklet yollarının yaygınlaşması için imar planı kararları alınacak ve etkin bir şekilde uygulanacak. Bisiklet yolları, araç trafiğinden ayrı planlanacak. Otobüsler ve raylı toplu taşıma araçları, bisikletlerin taşınmasına uygun olarak yenilenecek.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER