ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 14:11

Servis minibüsü sürücülerinden 'plaka' eylemi


 İstanbul’da faaliyet gösteren binlerce servis minibüsünun sürücüsü Servis Araç Tahdit Yasası’nın uygulanması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKM) önünde eylem yaptı. Yaklaşık bin kişilik kalabalık, pankart ve dövizler açarak araçlarının tahdit yasası kapsamına alınmasını istedi.

Türkiye Personel ve Öğrenci Servis Ulaşım Çalışanları Sendikası, Servis Araç Tahdit Yasası'nın uygulanması için sabah saatlerinde UKM’nin bulunduğu Kartal'daki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet Birimleri’nin önüne geldi. Sendikanın Genel Başkanı Abdurrahim Barın, diğer illerde uygulanan servis araç tahdit yasasının İstanbul'da da uygulanması gerektiğini savundu. Yasanın İstanbul’da uygulanmaması nedeniyle, velilerin cebinden yasanın uygulandığı illerdeki velilere göre daha fazla para çıktığını savunan Barın, Servis Araç Tahdit Yasası’nın Türkiye'de 1986 yılından beri uygulandığını İstanbul'da uygulanması gerektiğini söyledi. Servis sürücülerinin birkaç büyük firma tarafından çok ağır şartlar altında çalıştırılarak mağdur edildiğini iddia eden Barın, birçok firmanın servis araçlarının iki yılda bir değiştirilmesi şartını getirdiğini belirterek, minibüslerde değiştirme kıstasının yaş değil kilometre olduğunu kaydetti.

Daha sonra minibüslerine binen servisçiler, uzun süre D-100 Karayolu Kartal Köprüsü ile Cevizli Köprüsü arasında trafiği durma noktasına getirdi. Yaklaşık iki saat boyunca D-100 Karayolu'nda çok ağır şekilde ilerleyen ve bazen de tamamen duran minibüsler daha sonra bölgeden ayrıldı. Çevik kuvvet polisi de trafiğin tamamen durdurulmasına karşı önlem almak için hazır bekletildi.

Yıllardır geçimini sağlamak için ticari taksi ve servis sürücülüğü yapan Birsen Turan isimli kadın da meslektaşlarına destek için geldiği protesto eyleminde ilginç görüntüler oluşturdu. Servis minibüsünün direksiyonundan basın mensuplarının sorularını cevaplayan Turan, büyük firmalar tarafından ezildiklerini belirterek tahdit yasasının uygulanmasını istedi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER