ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Nisan 2013 Pazartesi 14:19

Selimiye’yi ilk kez görmenin sevincini yaşadı


Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen projeyle öğrenciler, Selimiye Camii'ni ilk kez görmenin mutluluğunu yaşadı.

        Edirne’de 5 bin ilkokul 5. sınıf öğrencisine yönelik tarih ve kültür gezisi düzenlenmeye başlandı. Her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen mekânların Edirneli öğrenciler tarafından bilinmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti.
        
        'Dünden Bugüne Edirne' adı verilen proje için ilk olarak rehber öğretmenler yetiştirildi ardından da özel tasarlanan otobüsler hazırlandı. Hazırlıkların tamamlanmasıyla öğrenciler tarihi mekânlara taşınmaya başlandı. Projenin bu yılki, ayağı ilkokul 5. sınıf öğrencilerini kapsıyor. Proje kapsamında 5 bin civarında öğrencinin, kendi yaşadığı şehrin tarihi ve kültürel mekânlarını gezerek bilgi sahibi olması planlanıyor.

        Bu arada Edirne Valisi Hasan Duruer ve İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Keşan ilçesinden getirilen ilkokul öğrencileriyle Selimiye Meydanı’nda bir araya geldi.

        Öğrencilerle bir sohbet eden Vali Duruer, yeni bir projeyi başlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Proje ile birlikte 5 bin öğrenciye tarihi ve kültürel mekânları gezdireceklerini ifade eden Duruer, "Öğrenciler sadece gezmiyor. Aynı zamanda ne kadar geniş bir felsefeye ve köklü bir geçmişe sahip olduklarını gösteriyoruz. Edirne’de farklı dinlerin, kültürlerin yaşamış olduğunu birebir yerinde görüyorlar. Amacımız çocuklarımızda bir farkındalık meydana getirebilmek.” dedi.

        Geçmişi günümüze taşıma misyonu çerçevesinde benzer projeleri hayata geçireceklerini anlatan Duruer, "Önemli olan çocuklarımızın Edirne’yi tanımaları, kendi şehirlerine sahip çıkmalar, kültürlerinin ve medeniyetlerinin farkına varmalarıdır. İnşallah gelecek projelerde de bunların üzerine yeni yapılar inşa etmeyi düşünüyoruz. Milli Eğitim Müdürü’ne, ekibine ve öğretmenlere teşekkür ediyorum. Çocuklarımız maalesef kendi yaşadıkları şehirleri, kültürlerini tanımıyorlar. Geldikleri zaman anne babaları belki çarşıya pazara götürüyor. Tarihi mekânları belki bilerek gezdirmiyor. Tabii bilmeyenlere tanıtıyoruz. Bilenleri ise yeni bilgilerle donatmaya çalışıyoruz.” açıklamasını yaptı.

        Keşan’dan geldiğini belirten öğrencilerden Umut Şahben, Selimiye Camii başta olmak üzere çok sayıda yer gezeceklerini belirterek programa katıldığı için çok mutlu olduğunu belirtti.

        Selimiye’ye Camii’ne küçük geldiğini ancak bir şey hatırlamadığını dile getiren Beyza İnal da, camiyi yeni gördüğü için daha mutlu olduğunu kaydetti.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER