ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 12:08

Selçuk Üniversitesi akreditasyon sürecine dahil oldu

Selçuk Üniversitesi akreditasyon sürecine dahil oldu


Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinin “Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon” başvurusunu kabul etti.

Selçuk Üniversitesi Selçuk Tıp Fakültesi'nde düzenlenen “Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyonu” konulu panelde konuşan Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu (UTEAK) Başkanı Prof. Dr. İskender Sayek, akreditasyonun anlamı hakkında bilgi verdi. Panele başta Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, Başhekim Doç. Dr. Yaşar Şen, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Hilmi Cevdet Altınyazar ile Prof. Dr. Duygu Fındık olmak üzere fakültenin öğretim üyeleri, araştırma görevlileri ve öğrenciler katıldı. “Eğitimde Nitelik Geliştirilmesi, Tıp Eğitimi Örneği ile Akreditasyon” konusunu anlatan Prof. Dr. İskender Sayek, Türkiye’de tıp eğitiminde akreditasyon sürecinin tıp fakültelerinin kontrolsüz açılması ve altyapı, olanaklar ve insan gücü farklılıklarının belirli standartlara getirilmesi için gerekli olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Sayek, “Tıp fakültelerimiz eğitimde son 15 yılda çok önemli değişim yaşamıştır. İleride akredite olmayan tıp fakültelerine öğrenci alınmayacaktır. Bu yüzden akreditasyonun tıpta iyileşme ve gelişme için önemli olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

Panele katılan Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu (UTEAK) üyesi Doç.Dr. Melih Elçin, “Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu”nu tanıttı. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Ayşen Aytuğ Koşan ise, “Akreditasyon Standartları” konusunda bilgi vererek, akreditasyonun amacı ve hedeflerini anlattı.

Prof. Dr. Oktay Sarı, akreditasyon süreciyle ilgili bilgi veren konuklara teşekkür ederek, “Fakülte olarak akreditasyon sürecine başlamış durumdayız. Umarız bir yıl içerisinde tam akreditasyon almış oluruz. Türkiye’deki tıp fakülteleri ile yarış halindeyiz. Bu akreditasyon süreci ile amacımız sadece içimizdeki cevherleri çıkarmak değil, aynı zamanda diğer tıp fakülteleri ile da yarışarak en iyiler arasında yer almaktır. Bu uğurda elimizden gelen çabayı göstereceğiz. 2014 yılında akreditasyon belgemizi alacağımıza inanıyorum.” dedi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER