ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 12 Aralık 2014 Cuma 15:02

Sel yıktı, denizin rengi bile değişti

Sel yıktı, denizin rengi bile değişti

Muğla’nın Bodrum ilçesinde 5 gündür etkisini sürdüren şiddetli yağış nedeniyle ilçede hayat durma noktasına gelirken, bazı bölgelerde ise sel ve heyelan yaşandı.


Muğla’nın Bodrum ilçesinde 5 gündür etkisini sürdüren şiddetli yağış nedeniyle ilçede hayat durma noktasına gelirken, bazı bölgelerde ise sel ve heyelan yaşandı.

İlçede yaşanan şiddetli yağış sonrasında Bitez Mahallesi’nde dere yatakları taştı. Bir çok ev ve iş yerinin su bastığı bölgede trafik akışı durma noktasına geldi. Yalıçiflik Köyü’nde ise yağmur suları tüm köyü vurdu. Yağmur sularının oluşturduğu sel kaldırım taşlarını söktü. Köyde bulunan iş yerlerini ve evleri su bastı. Bir araç ise heyelan sonrası toprakla duvar arasında sıkışarak zarar gördü. Dün gece geç saatlerde bir anda bastıran şiddetli yağmur tüm Bodrum’u etkisi altına aldı. Birçok cadde ve sokakta su taşkınları meydana geldi. 15 nolu sağlık ocağı da sular altında kaldı.

KÖYLÜLER SAĞLIK OCAĞINI TEMİZLEDİ

Şiddetli yağmurun ardından köy sakinleri evlerine ve iş yerlerine dolan çamurlu suları temizlemeye başladı. Köyde bulunan Yalı Sağlık Ocağı da sular altında kaldı. Köylüler su altında kalan sağlık ocağını temizlemek için canla başla çalıştı. Vatandaşlar sağlık ocağına dolan suları kovalarla dışarı taşıdı. Belediye işçileri ise suların getirdiği kaldırım taşlarını kamyonlara yükleyerek yolu açmaya çalıştı. İş makineleri ve kamyonlar köy yolunu açmak için uzun süre uğraş verdi. Alt yapıdan şikayet eden köy halkı alt yapının bir an önce onarılmasını istedi.

Sağlık ocağı doktoru Sezgin Erkan ise, "Biz sabah geldiğimizde sularla dolmuştu buralar. Malzemelerimize bir şey olmadı ama tüm mobilyalar sular altında kaldı” dedi.

Öte yandan Bodrum merkezde bulunan Dere sokak ise dere yatağının taşmasıyla sular altında kaldı. Araçlar sokaktan geçmekte zorlandı.

DENİZİN RENGİ ŞAŞIRTTI

Yağmur sularının aktığı denizin rengi görenleri şaşırttı. Denizin kahverengi, yeşil ve maviye bürünmesi vatandaşları şok etti.
















KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER