ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Mart 2017 Çarşamba 11:54

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yılı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulmak üzere Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, su ve Türk bayrağından oluşan emanetler, Bilecik'te atletlere teslim edildi


Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102'nci yıl dönümü dolayısıyla başlatılan "Çanakkale-Ankara 20'nci Zafer Koşusu" çerçevesinde, Ankara'da 18 Mart'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulmak üzere Gelibolu Yarımadası'ndan alınan toprak, su ve Türk bayrağı, Bilecik'e ulaştırıldı.

Çanakkale'den başlatılan koşuda Bursalı atletlerin il sınırları içinde taşıdığı emanetlerin Bilecik'te sporculara teslim edilmesi amacıyla merkez Pelitözü köyünde tören düzenlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, dünyaya emsal olan Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102 yıldır kutlandığını anımsatarak, ''Koşunun amacı, 102 yıl önce özgürlüğümüz ve bağımsızlığımız için atalarımızın yapmış oldukları o destansı mücadeleyi gençlerimizin gündemine getirmektir. Bu Anadolu topraklarında özgür ve bağımsız yaşayabilmemiz için canlarını veren başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.'' dedi.

Bursalı atletlerin emanetleri Bilecikli atletlere teslim etmesiyle tören sona erdi.

Bilecikli atletler, kent merkezindeki koşunun ardından kutsal emanetleri Eskişehirli atletlere teslim etmek üzere yola çıktı.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER