ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Nisan 2013 Çarşamba 23:07

Şehit aileleri tazminatı miktarını değil ablukanın kaldırılmasını görüştü


İsrail'in Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerinin yer aldığı şehitler anısına düzenlenen şükran yemeği düzenlendi. Yemekte, tazminat konuşulmadı. Aileler, İsrail’in Gazze’ye ve beraberinde Filistin’e yönelik ablukayı biran önce kaldırmasını talep etti.

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliği yaptığı şükran yemeğine şehit ailelerinin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katıldı. Dışişleri Bakanlığı Konutu'ndaki yemekte Bülent Arınç ve Davutoğlu ailelerle sohbet etti.

    Yemeğe katılanlar arasında Mavi Marmara gemisinde İsrail askerlerince vurulan ve şehit olan Kayserili Furkan Doğan’ın babası Doç. Dr. Ahmet Doğan’da vardı. Yemek sırasında tazminat konusu gündeme hiç gelmedi. Uluslararası antlaşmalar gereği İsrail’in mecburi olarak tazminat ödeyeceğini bilen aileler, yemek sırasında şehitlerin yolculuk sebebi olan Gazze’ye ablukanın kaldırılmasını istedi. Abluka kaldırıldığı zaman şehitlerin yolculuk amaçlarının hedefine ulaşacağı ve Filistin halkının insani yardımları rahatlıkla alabilecekleri dile getirildi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER