ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Ekim 2014 Çarşamba 23:34

Şehir kayıp çocuk için seferber oldu

Şehir kayıp çocuk için seferber oldu

Van'ın Gürpınar ilçesinde evlerinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki Nehir Aslan aranıyor. Arama çalışmalarına jandarma, köy korucusu ve AFAD ekiplerinin de bulunduğu 500 kişi katılıyor.


Nehir Aslan'ın evlerinin önünde oynarken 14.00 sıralarında kaybolması üzerine ailesi ve komşuları çevrede arama yaptı ancak sonuç alınamadı. Bunun üzerine jandarma ekiplerinden yardım istendi.

Jandarma ekiplerinin de yaptığı aramalar sonuçsuz kalınca takviye ekip istendi. 

Olayı haber alan Gürpınar Kaymakamı Metin Yılmaz, mahalleye gelerek ekiplerden bilgi aldı.

Ardında Kırkgeçit Ortaokulu'nda kriz masası kuran Yılmaz,  yaptığı açıklamada, arama kurtarma faaliyetlerinin yaklaşık 50 kişilik jandarma, 60 kişilik geçici köy koruyucusu, 15 kişilik Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) bağlı arama kurtarma timi, mahalle sakinlerinin desteğiyle sürdürüldüğünü, faaliyetlerde 6 arama kurtarma eğitimi almış köpekten de yararlandıklarını belirtti.

Ayrıca acil durum için 6 kişilik Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nin (UMKE) hazırda bekletildiğini kaydeden Yılmaz, Aslan'ı bulmak için herkesin elinden gelen çabayı gösterdiğini belirtti.

Baba Erkan Aslan, kızının evin önünde oynadığı sırada bir anda gözden kaybolduğunu, aramalara rağmen bulunamadığını söyledi. Çok endişeli olduklarını ifade eden Aslan, "Kızım sanki yer yarıldı içine girdi. Bizim tek korkumuz kaçırılmış olması. Kaybolduğu saatten beri her yere baktık ancak halen bir sonuç alamadık. Olayı gören kimseyi bulamadık" dedi.

Olayı haber alan çevre mahalle sakinleri de arama, kurtarma faaliyetlerine katıldı. Ekip araçlarının yanı sıra traktörlerle de çıkılması güç yerlere çıkan vatandaşlar, ellerindeki fenerlerle çevreyi kontrol ediyor. Görevli ekiplerle yaklaşık 500 kişinin katıldığı arama, kurtarma faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor. 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER