ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ekim 2013 Pazartesi 11:17

Sebahat Tuncel: CHP'yle ittifak yapabiliriz

Sebahat Tuncel: CHPyle ittifak yapabiliriz

HDP Genel Başkanı Sebahat Tuncel yerel seçimlere yönelik açıklamalarda bulundu.


HDP'nin yeni başkanı Sebahat Tuncel, Habertürk gazetesinden Kübra Par'a konuştu. Tuncel, CHP-BDP ittifak haberlerine açıklık getirdi.

Sebahat Tuncel, gerekirse HDP ve CHP'nin ortak bir aday gösterilebileceğini açıkladı.

İşte çarpıcı röportajın o bölümü:

HDP'ye CHP'den katılım olacağı söyleniyor, doğru mu?

Bir gazeteci yazmış ama bizimle temasa geçen kimse yok. CHP içerisinde gerçekten demokrat bir kesim var. CHP'yi içeriden değiştirelim fikri çok defa denendi ve başarısız oldu. Solu birleştirmek adına önemli bir çağrımız var. Birlikte siyaset yapabiliriz.

Yerel seçimlerde Sırrı Süreyya Önder'in İstanbul için adaylığı çok tartışılıyor. Kürt hareketi kendi çıkarını düşünerek AK Parti karşıtı oyların bölünmesine neden olacak diye eleştiriliyor.

Bu çok haksız bir eleştiri. Alternatif bir belediyecilik anlayışı oluşturulmak isteniyorsa, BDP'ye ve HDP'ye "alanı boşaltın" demekten ziyade "yerelde nasıl ortaklaşabiliriz" denilmesi lazım. Sarıgül'ün adaylığını desteklemek zorunda değiliz. CHP gerçekten İstanbul'u almak istiyorsa, HDP'yle işbirliği yapmak istiyorsa bunu tartışırız. Böyle bir tartışma olmadan "niye aday gösteriyorsunuz?" denilemez. Elbette en güçlü adayımızı göstereceğiz.

Sarıgül'ü ya da CHP'nin göstereceği başka bir adayı destekleme ihtimaliniz var mı?

Belki ters bir şey olur, ortak bir aday gösterebiliriz. Olması gereken bu...

Yani yerel seçimlerde CHP ve HDP işbirliği yapmalıdır diyorsunuz...

Mesele sadece yerel seçim sırasındaki iş birliği değil. Ana dilde eğitime hayır diyen bir partiye Kürtler oy vermez. Yapılması gereken ittifak politikası çerçevesini tartışmak ama henüz böyle bir durum yok ortada.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER