ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 21:35

Savunma sanayisi için Gaziantep’in iş dünyasından atak

Savunma sanayisi için Gaziantepin iş dünyasından atak


Savunma sanayisinin ihtiyaç duyduğu malzemelerin Gaziantep’te üretilmesi için önemli bir adım atıldı. Savunma sanayine yönelik üretim yapan Roketsan yetkililerinden oluşan bir heyet makine-imalat sektöründe faaliyet gösteren firmaların yetkilileri ile bir araya geldi.

    Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Makine İmalatçıları Meslek Komitesi ve Roketsan işbirliğinde organize edilen ‘Roketsan Tedarikçi Günleri’ çerçevesinde makine imalatçıları, talep ettiği ürünleri görme fırsatı buldu. Tedarikçi günleri çerçevesinde ayrıca bir toplantıda gerçekleştirildi. Toplantıya Gaziantep Milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak, GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı M.Rıdvan Köksüzer, Roketsan Alt Yüklenici Yönetim Müdürü Şule Alataş, yan sanayi alımları birim yöneticisi Serkan Uz ile ihtiyaç duyulan malzemeleri üretebilecek kapasiteye sahip firmaların yetkilileri ve temsilcileri katıldı.

    Tedarikçi günleri toplantısının açılışında konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Rıdvan Köksüzer, birçok başarıya ve ilklere imza atan Gaziantepli girişimcilerin bu alanda da önemli başarılara imza atacağına yürekten inandığını, oda olarak Roketsan ile makine imalatçılarını buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Köksüzer, ”Stratejik bir konuma sahip olan savunma sanayimizde yaşanan bu gelişmeler, ülkemizin 2023 ihracat vizyonu çerçevesinde ulaşılması hedeflenen 500 milyar dolar ihracat hedefine, savunma sanayinin büyük bir katkı sağlayacağını göstermektedir. İlimizde makine-metal sektöründe faaliyet gösteren dinamik, esnek ve yaratıcı bir üretim yapısına sahip olan KOBİ’lerimiz ise yurt içi tedarik zincirinin önemli halkalarından birini oluşturacak kapasiteye sahip. Gaziantep’in Roketsan’ın stratejik bir ortağı haline gelmesini hedefliyoruz. Oda olarak bu konuda her türlü sorumluluğu üstlenmeye hazırız.” şeklinde konuştu.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER