ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Mayıs 2014 Cuma 14:55

Savcılık: ''Mağdurların ifadesini alıyoruz''

Savcılık: Mağdurların ifadesini alıyoruz

Akhisar Cumhuriyet Savcılığı Soma'da yaşanan maden faciasının 4'ncü gününde soruşturmaya dair açıklama yaptı.


Soma'daki maden faciasında ölenlerin sayısının 284'e yükseldiği 4. günde Akhisar Cumhuriyet Savcılığı harekete geçti.

Savcılığın açıklamasında mağdurların ifadelerinin alınmaya başlandığı belirtilerek, "Olay yerinde ve çevresinde olayın aydınlatılmasına imkan verecek delil niteliğinde olan tüm bilgiler cumhuriyet savcıları tarafından muhafaza altına alındı. Olayın faili veya faillerinin tespiti, kazanın sebebinin tespiti, kusur durumunun tespiti hususunda adli yönden gerekli tüm çalışmalar olay yeri ve çevresinde görevli savcılar tarafından sürdürülüyor" ifadelerine yer verildi.

Başsavcı Şahiner, olayın olduğu günden bu yana Soma'da nöbetçi olan tüm Cumhuriyet Savcılarınca soruşturmanın süratle devam ettiğini belirterek, “Olayın mağduru olan kişi veya kişilerin ifadeleri Soma Cumhuriyet Savcıları tarafından alınmaya başlandı. Halen ifade alma işlemlerinin devam ediyor. Olayın tanığı olan kişi veya kişilerin de ifadeleri alınmaya başlandıö dedi.

CUMHURİYET SAVCILIĞI MUHAFAZA ALTINA ALDI

Olay yerinde delillerin tespiti ve muhafaza altına alınması için olaydan hemen sonra savcıların gerekli önlemleri aldığını belirten Başsavcı Şahiner, “Olay yerinde ve çevresinde olayın aydınlatılmasına imkan verecek delil niteliğinde olan tüm bilgi ve belgeler, Cumhuriyet Savcıları tarafından muhafaza altına alınmıştır" ifadelerini kullandı.

'OLAYIN NEDENİNİ ARAŞTIRIYORUZ'

Açıklamasında, olayın meydana geliş sebebinin tespiti için maden mühendisi, elektrik mühendisi ve iş güvenliği uzmanından oluşan üçlü bilirkişi heyeti oluşturduklarını kaydeden Başsavcı Şahiner, "Olay yeri ve çevresinde, meydana gelen maden kazasının sebebinin tespitine çalışılıyor. Halen de görevli Cumhuriyet Savcısının talimatıyla bilirkişi heyeti tarafından çalışmalara devam ediliyor" dedi.

TESPİT ÇALIŞMALARI DA DEVAM ETTİ

Başsavcı Şahiner, olayın fail veya faillerinin tespiti, kazanın tespiti ve fail veya faillerin kusur durumlarının tespiti için gerekli olan adli çalışmaların olay yeri ve çevresindeki Cumhuriyet Savcıları tarafından yürütüldüğünü kaydetti.

Şahiner'in yazılı açıklaması, "Adli inceleme ve soruşturmanın en kısa sürede tamamlanarak yasal anlamda Soma'da görevli Cumhuriyet Savcıları tarafından gereğinin yapılacağı kamuoyuna saygıyla duyurulur" şeklinde son buldu

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER