ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Şubat 2014 Pazartesi 20:07

Savcı Özcan'dan dinleme açıklaması

Savcı Özcandan dinleme açıklaması

7 bin kişinin dinlediği iddia edilen soruşturmada görevli Savcı Adem Özcan, iddiaları yalanladı.


Bugün bazı gazetelerde çıkan ve bir soruşturma kapsamında 7 bin kişinin dinlendiği iddiasına haberde adı geçen Cumhuriyet Savcısı Adem Özcan'dan yalanlama geldi. Savcı Özcan, “Söz konusu haberde maksatlı şekilde soruşturma yapılan örgütle ve birbirleriyle hiçbir irtibatı kurulamayacak kişilerin terör örgütü kapsamında telefonlarının dinlenmiş gibi gösterilerek kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığı görülmektedir.” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adem Özcan, bugün iki gazetede binlerce kişinin hukuka aykırı olarak dinlendiğine ilişkin haber nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Özcan, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca (TMK 10 maddesi ile yetkili) Kudüs ordusu (Selam - Tevdit) terör örgütü şüphesi ile üyelerine yönelik olarak yürütülmekte olan 2011/762 sayılı soruşturma 08.04.2011 tarihinde başlanılmış olup, soruşturma dosyası 2012 Ağustos ayında tarafıma tevdii edilmiş ve 2014 Ocak ayı içerisinde de Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından duruşma savcısı olarak görevlendirilmem nedeniyle dosya benden alınmış olup halen bende bulunmamaktadır. Bu soruşturma kapsamında adı geçen örgütle irtibatlı olduğu düşünülen sınırlı sayıda şüpheliler hakkında alınan mahkeme kararları doğrultusunda iletişim tespiti kararları uygulanmıştır.” dedi.

DİNLEME YA DA TAKİP KESİNLİKLE YAPILMAMIŞTIR

Özcan açıklamasında, “Gazeteci, siyasetçi, yazar, TSK temsilcileri ve iş adamlarının da aralarında bulunduğu 7 binden fazla kişinin 3 yıl boyunca bu dosya kapsamında dinlendiği belirtilmiştir. Söz konusu gazete haberlerinde geçtiği şekilde bu dosya kapsamında binlerce siyasetçi, yazar, TSK temsilcileri ve iş adamlarının dinlenmesi ya da takibi kesinlikle yapılmamıştır. Söz konusu soruşturma kapsamında benzer soruşturma dosyalarında olduğu gibi makul sayıda şüpheli hakkında iletişim tespiti tedbiri ile ilgili mahkemelerden alınarak uygulanmıştır.” ifadelerini kullandı.

HABERLER MAKSATLI

Özcan, haberlerde maksatlı şekilde soruşturma yapılan örgütle ve birbirleriyle hiçbir irtibatı kurulamayacak kişilerin terör örgütü kapsamında telefonlarının dinlenmiş gibi gösterilerek kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığının görüldüğünü vurguladı.

SAVCI ADNAN ÇİMEN'İN AÇIKLAMASI

''Paralel yapı''nın telefon dinleme iddialarına konu olan soruşturmayı bir süre yürüten savcılardan Adnan Çimen de AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Bu iddialar asılsız. Gerçeği yansıtmamaktadır. Böyle bir soruşturma var ama bu şekilde değil. 7 bin adam dinlenir mi? Böyle saçmasapan birşey olur mu? Kim dinleyecek bunları. Kendim hakkında HSYK'ya inceleme talebinde bulundum bugün. Hakkımdaki soruşturma tamamlansın neyse çıkar gerçek ortaya'' dedi.

Savcı Çimen, 3 günlük mazaret izni aldığına ilişkin iddialarla ilgili de ''Bu şartlarda çalışamam. Çalışmam zor'' diye konuştu. 
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER