ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 13:45

Savcı: "Adli Tıp raporu sanığın aleyhinedir"


Fatih'te ev sahibi Cemal Tezel’i, kendisini taciz ettiği gerekçesiyle erkek arkadaşı Grıgor Ishkhanyan ile birlikte 30 bıçak darbesi ile öldürdüğü iddia edilen Seda Begınyan'ın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Grıgor Ishkhanyan ve Seda Begınyan katıldı. Mahkeme Başkanı Erol Ceylan, Begınyan'ın kıyafetindeki kan izlerinin sürtünmeden mi yoksa sıçramadan mı olduğunun belirlenmesi için bekledikleri Adli Tıp raporunun henüz dosyaya gönderilmediğini söyledi. Tezel ailesinin avukatı Ramazan Dinç ise raporu UYAP üzerinden aldıklarını belirterek, raporu mahkemeye sundu. Raporda her iki sanığın eylemi beraber işlediklerinin belirtildiğini anlatan avukat Dinç, sanıkların cezalandırılmalarını istedi.

Cumhuriyet Savcı Kadir Nazmi Yelkenci de Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi'ne ait olan bu raporu incelediğini söyledi. Savcı Yelkenci, rapora göre Seda Begınyan'ın pantolonunun ön yüzündeki her iki paça bölgesinde tespit edilen kan lekelerinin sıçrama sonucu oluştuğu şeklinde yorumlandığını söyledi.

Lekelerin doğrultuları dikkate alındığında, kan bulunan yere tekrar kan damlamasıyla oluştuğunun değerlendirildiğini belirten savcı Yelkenci, bunun oluşabilmesi için pantolonu giyen kişinin kan dökülen kaynağa yakın ve yüzünün dönük olması, belli bir mesafe yükseklikte bulunması gerektiği kanaatine yer verildiğini söyledi. Raporun sanık Begınyan'ın aleyhine olduğunu ifade eden savcı Yelkenci, her iki sanığın da tutukluluk halininin devamına karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Duruşma, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilerek ertelendi. İddianamede 20 yaşındaki Seda Beginyan ile 33 yaşındaki Grigor Ishkhanyan’ın 'Tahrik altında canavarca hisle adam öldürmek' suçundan 18’er yıldan 24’er yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER