ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Aralık 2012 Cumartesi 12:23

Savaşın ''yalın ayaklı'' çocukları


Cem Genco - Suriye'de yaşanan olaylar, en çok, etraflarında olup bitenlerin henüz farkında bile olmayan ''yalın ayaklı'' çocukları etkiliyor.
    
Ülkelerindeki olaylardan kaçan, çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu Suriyeliler, güvenli bölgelere sığınıp hayatta kalmaya çalışıyor.
    
Bombardıman ve çatışmalar nedeniyle evlerini, yurtlarını terk etmek zorunda kalan binlerce Suriyeli, Türkiye sınırına yakın bölgede yaşam mücadelesi veriyor.
    
Suriye'nin Halep, İdlib, Hama, Humus ve Lazkiye ketlerinden kaçan ve Türkiye sınırına sıfır noktasında bulunan Atme kasabası yakınlarında konuşlanan Suriyeliler, kendi kısıtlı imkanları ve Türk Kızılayı'nın sağladığı destekle kurulan çadırlarda yaşıyor.
    
Zeytin ağaçları altında kurulan yaklaşık bin 500 çadırın bulunduğu bölgede 13 bini aşkın Suriyeli ayakta kalma mücadelesi veriyor.
    
Günlük ihtiyaçlarını Türk Kızılayı ve diğer yardım kuruluşlarının desteğiyle karşılamaya çalışan Suriyelilerin yaşadığı sıkıntılardan en çok çocuklar etkileniyor.
    
Kışın gelişiyle yaşadıkları sıkıntıların yanı sıra soğukla da mücadele etmek zorunda kalan Suriyeli çocuklar, yeterli beslenemedikleri ve ısınamadıkları için ciddi hastalıklarla boğuşuyor.
    
Yaklaşık 4 aydır zeytin ağaçları altında yaşayan çocukların çoğu, giyecek veya ayaklarına giyecek ayakkabı bile bulamıyor. Yakınlarını kaybeden, öksüz ve yetim kalan çocuklar, yaşıtlarının oyun heyecanını yaşamak yerine yalın ayaklarıyla soğukla mücadele ediyor.
    
Çevrelerinde olup bitenlerin pek farkında bile olmayan küçük yaştaki çocuklar, yaşadıkları tüm sıkıntılara rağmen yüzlerinden tebessümü eksik etmiyor.
    
Geceleri aç uyumak zorunda kalan Suriye'nin yalın ayaklı çocukları, ülkelerindeki olayların biteceği, yaşıtları gibi koşup oynayabilecekleri günlerin yolunu gözlüyor.
    
   

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER