ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Ekim 2014 Çarşamba 13:09

Satın aldığı araçta bulduğu paranın sahibine ulaştı

Satın aldığı araçta bulduğu paranın sahibine ulaştı

Konya'da bir galerici, ikinci el minibüste bulduğu 5 bin 950 avronun sahibine, adeta dedektif gibi çalışarak ulaştı.


Konya'da bir galerici, İstanbul'dan aldığı ikinci el minibüste bulduğu 5 bin 950 avronun sahibine, adeta dedektif gibi çalışarak ulaştı.

Vehbi Acar, İstanbul'dan 34 BU 4016 plakalı bir minibüs satın aldı.

Aracı Konya'ya getiren Acar, temizlik yaptığı sırada kitapçıkların bulunduğu çantayı açtığında, zarf içinde 5 bin 950 avro para olduğunu farketti.

- Dedektif gibi çalışıp paranın sahibine ulaştı

Parayı bulduğunda hemen durumu birlikte çalıştığı babası ve kardeşine bildirdiğini söyledi.

"Kardeşimle birlikte parayı görünce şaşkına döndük" diyen Acar, şöyle devam etti:

"Zarfta banka dekontu da vardı. Önce, aracı satın aldığımız kişiye ulaştık. Paranın kendisine ait olmadığını söyleyince araçtaki evraklardan yola çıkarak satılan kişilere tek tek ulaştık. Bir dedektif gibi bilgilerin tamamını teyit ederek, sonunda paranın 2011 yılında aracı satan Yüksel Akuş'a ait olduğunu belirledik."

Üç kez el değiştiren minibüsteki paranın bugüne kadar farkedilmemiş olmasının kendilerini de şaşırttığını belirten Acar "Paranın o kişiye ait olduğundan şüphemiz yok. Kendisiyle telefonla konuştuk. Olayı anlatınca çok şaşırdı. 3 yıl önce koltuğun altındaki kitapçıkların içine parayı saklamış, sonra da unutmuş. Banka hesap numarasını aldık. Kendisine eksiksiz teslim edeceğiz" diye konuştu.

Acar, uzun yıllardır babası ve kardeşiyle ikinci el araç alım satımı gerçekleştirdiklerini, paranın sahibini bularak hayırlı bir iş yaptıklarını düşündüğünü dile getirdi.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER