ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Aralık 2014 Çarşamba 07:17

Sarıyer belediyesinden yeni yıl yemeği

Sarıyer belediyesinden yeni yıl yemeği

Fener Rum Ortodoks Patriği I. Bartholomeos, "Gelmiş olduğumuz bu günden geçmişe bakıp, önyargılardan ve şartlanmışlıklardan arınmış olarak, o günleri kavrayabilmemiz çok önemlidir" dedi.


Fener Rum Ortodoks Patriği I. Bartholomeos, "Gelmiş olduğumuz bu günden geçmişe bakıp, önyargılardan ve şartlanmışlıklardan arınmış olarak, o günleri kavrayabilmemiz çok önemlidir" dedi. 

Sarıyer Belediyesi yeni yıl dolayısıyla Türkiye'deki dini cemaatlerin ruhani liderlerine ve çok sayıda ülkenin İstanbul Konsoloslarına yemek verdi.

Sarıyer'de bir restoranda verilen yemeğe Fener Rum Ortodoks Patriği I. Bartholomeos, Ermeni Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, Ermeni Katolik Başpiskoposu Levon Zekiyan, Süryani Katolik Korepiskoposu Yusuf Sağ, Episkopos Sahag Maşalyan, Hacıbektaşiveli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Cumhuriyet Halk Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik ile aralarında ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Charles F. Hunter ve Almanya'nın İstanbul Başkonsolosu Jutta Wolke'nin de bulunduğu çeşitli ülkelerin başkonsolosları da katıldı. Yemekte Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile Patrik I. Bartholomeos birer konuşma yaptı.

"YENİ YILA YENİ UMUTLARLA BAŞLAMAK İSTİYORUZ"

Yemeğe katılan konukların yeni yılını kutlayan Şükrü Genç, "Her sene dünyanın farklı kesimlerinden gelmiş, farklı milletlerin farklı inançların temsilcisi siz dostlarımızla bir araya gelerek yeni yıl yemeği düzenliyor, yeni yıla yeni umutlarla başlamak istiyoruz. Amacımız hep aynı; toplumlar arası dostluk, işbirliği ve diyaloğu geliştirmek. Bizler bu yemekle kardeşliği, huzuru, toplumlar arası diyaloğu ve ne pahasına olursa olsun barışa ihtiyacımızı savunuyoruz" diye konuştu.

"NOEL'İ YÜZLERCE YILDIR AYNI COŞKU VE HEYECANLA KUTLAMAKTAYIZ"

Verdikleri yemek nedeniyle Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'e teşekkür eden Bartholomeos ise, "Bizler bu topraklarda yaşayan Hristiyanlar olarak, Noel'i yüzlerce yıldır aynı coşku ve heyecanla kutlamaktayız. Ramazan'da Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı maneviyatı ve yüksek heyecanı bizler de Noel'de hissetmekteyiz. Anadolu toprakları, inançlar konusunda son derece bereketli ve dini kutlamaların eksik olmadığı bir takvime sahip. Tek tanrı inancının dünya üzerinde en hızlı yayıldığı ve etkin olduğu bu topraklarda Museviler, Hristiyanlar, Müslümanlar ve onların alt inanç grupları; birbirlerine yakın köylerde veya şehirlerde, bitişik mahallelerde varlıklarını sürdüregeldiler. Gelmiş olduğumuz bu günden geçmişe bakıp, önyargılardan ve şartlanmışlıklardan arınmış olarak, o günleri kavrayabilmemiz çok önemlidir. Bu büyük tecrübe sadece bize değil tüm dünyaya örnek olabilecek dersler ve bilgiler içermektedir. Edinmiş olduğumuz tecrübeler bizlere özgürlüğü, adaleti ve hoşgörüyü yaşamayı benimsemiş bir toplumda din faktörünün önemli bir rolü olduğu ve olması gerektiğini de öğretmiştir. Mensubu oldukları dine samimiyetle bağlı olanların da birbirleriyle ilişkide olmasının, yakınlaşmasının evrensel barış için vazgeçilmez olarak değerlendiriyoruz. Farklı dinlerden de olsak ortak hedefi Tanrı'nın cennetine kabul edilmek olanlar olarak, oraya ancak yaratanın tüm yarattıklarına sevgi ve saygı besleyerek ulaşabileceğimizi bilmeli ve bu yoldan ilerlemeliyiz" şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra yeni yıl pastası kesilerek fotoğraf çekildi.











KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER