ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Ocak 2014 Perşembe 15:45

"Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu"


Sarıkamış şehitlerini anmak amacıyla bu yıl beşincisi düzenlenen "Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu" kapsamında Sarıkamış'a gitmek üzere İstanbul'dan yola çıkan bisikletçiler, Ardahan'a ulaştı.
Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Bisiklet Federasyonu İstanbul Temsilciğince düzenlenen tur kapsamında 25 Aralık'ta İstanbul'dan yola çıkan ve Sarıkamış'a gitmek isteyen bisikletçilerin Ardahan'a ulaşması dolayısıyla Valilik önünde tören düzenlendi.
Törene, Arahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Şefaattin Serten, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Tevfik Fikret Eteker, Bisiklet Federasyonu İstanbul Temsilcisi Tuna Akyüz ve diğer yetkililler katıldı.
Azizoğlu, etkinliğin güzel ve örneklik teşkil eden bir etkinlik olduğunu belirterek, "Bu bizim birliğimiz ve bütünlüğümzün en güzel göstergesidir. Edirne'den Ardahan'a birliğimizin ve bütünlüğümüzün bir göstergesidir. Acı günleri böyle yad ediyoruz ki bir daha böyle acıları yaşamayalım. Bu nedenle siz değerli sporcularımızı ve ilgililerimizi tebrik ediyorum" dedi.
Tuna Akyüz ise üç yıldır milli sporcular bazında organizasyonlar gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "İstanbul'dan aldığımız vatan toprağını, konakladığımız illerin topraklarının ilavesiyle Sarıkamış'a götürüyoruz. 5 Ocak Pazar günü yapılacak törende ilgili bakanımıza bu toprakları arz etmiş olacağız. Ardahan'dan sonra Kars'a, oradan da Sarıkamış'a varacağız" diye konuştu.
Tuna Akyüz, Vali Azizoğlu'na Sarıkamış'ı temsil eden bir forma hediye etti.
Geceyi Ardahan'da geçirecek olan bisikletçiler, yarın Valilik önünde düzenlenecek olan törenle Sarıkamış'a uğurlanacak.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER