ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ekim 2014 Salı 15:13

Sarıgül'e 1 yıl hapsi istemi

Sarıgüle 1 yıl hapsi istemi

Mustafa Sarıgül hakkında 1 yıla kadar hapis talep edildi.


Yerel seçim çalışmaları sırasında bir vatandaşa yumruk attığı iddiasıyla hakkında suç duyurusunda bulunulan Mustafa Sarıgül hakkında 1 yıla kadar hapis talep edildi. Sarıgül’den, yumruk attığı iddiasıyla şikayetçi olan vatandaşın ise 2 yıl 4 aya kadar hapsi istendi.

Feshane’de 1 Mart 2014 günü meydana gelen olayda Sarıgül’ün Mustafa Suver’e yumruk attığı iddia edilmişti. Suver’in şikayeti üzerine başlatılan soruşturma tamamlandı ve iddianame hazırlandı. Savcı Mustafa Küçükoğlu’nun hazırladığı iddianamede Sarıgül ve Suver müşteki şüpheli olarak gösterildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Sarıgül’ün seçim çalışmaları için Feshane’de bulunduğu sırada kalabalıktan bir grubun Başbakan'a hakaret ettiği gerekçesiyle Mustafa Suver’in Sarıgül’e yaklaşarak, “Burada senin ne işin var, burada olmaman lazım.” dediği anlatıldı. Bunun üzerine Sargül’ün Suver’in elini sıkmaya başladığı belirtilen iddianamede, önce tepki göstermeyen Suver’in daha sonra elini kurtarmaya çalışarak sinkaflı ifade kullandığı kaydedildi. Suver’in kamu görevlisi olduğunu bildiği Sarıgül’e hakarette bulunduğu anlatılan iddianamede, Sarıgül’ün de Suver’e doğru yumruk salladığı belirtildi.

Resmi ve özel güvenlik görevlilerinin Suver’i uzaklaştırdığı ifade edilen iddianamede, Suver’in iki gün sonra rapor alarak savcılığa müracat ettiği aktarıldı. Raporda Suver’in basit tıbbi müdahale ile iyileşebilecek şekilde yaralandığının anlatıldığı kaydedildi.

İki tarafın da kendileri hakkındaki suçlamaları kabul etmediği belirtilen iddianamede, taraflar yönünden kamu davası açılması için yeterli delil bulunduğu ifade edildi.

Sargül’ün, TCK’nın ‘kasten başkasının vücuduna acı veren veya sağlığının ya da algılama yeteneğinin bozulmasına neden olan kişi, kasten yaralama fiilinin kişi üzerindeki etkisinin basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif olması halinde, mağdurun şikâyeti üzerine dört aydan bir yıla kadar hapis veya adli para cezasına hükmolunur’ maddesi gereğince bir yıla kadar hapsi istendi.

Suver’e ise TCK’da ‘bir kimseye onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnat eden veya sövmek suretiyle bir kimsenin onur, şeref ve saygınlığına saldıran kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır. Hakaretin alenen işlenmesi halinde ceza altıda biri oranında artırılır.” maddesi uyarınca 2 yıl 4 aya kadap hapis cevası verilmesi talep edildi.
 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER