ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Şubat 2013 Cuma 12:46

Sarıgül Topbaş'ı neden öyle öptü?

Sarıgül Topbaşı neden öyle öptü?

Sarıgül'ün Topbaş'ı öptüğü sahne günün fotoğrafı oldu. Mustafa Sarıgül, o anları katıldığı bir radyo programında açıkladı.


Naime Gündüz'ün özel haberi - YAZETE.COM

Mustafa Sarıgül, bütün medyanın dikkatini çeken o öpücüğün nedenini açıkladı. İçinden geldiği için öptüğünü belirten Sarıgül, aynı durum tekrarlansa yine öpeceğinin altını çizdi.

Vefat eden tiyatro sanatçısı Tekin Akmansoy'un cenazesinde akıllara tek bir kare geliyor. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı öptüğü sahne…

Bir radyo programına katılan Mustafa Sarıgül, Başkan Topbaşı neden öptüğünü anlattı. “Ben yarında olsa aynı şeyi yaparım“ diyen Sarıgül, bu olayı geleneklerine bağladı.

Karadeniz FM’de Adem Metan Show’a telefonla katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Tekin Akmansoy’un cenazesinde yaşanan öpücük olayını tüm ayrıntılarıyla anlattı. Cenaze törenleri gibi insancıl durumlarda siyaseti bir yana bırakmak gerektiğine vurgu yapan Sarıgül, medyanın günün fotoğrafı olarak çektiği o dakikaları şu sözlerle anlattı.

“Mustafa Sarıgül’ün yıllardan beri almış olduğu bir siyasi terbiyesi, örfü, geleneği töresi var. Mustafa Sarıgül dostluk ile siyaset sahnesini ayırt etmesi olması lazım. Mustafa Sarıgül, Şişli’nin Belediye Başkanı olarak geçen vali, belediye başkanını kendi örfüne göre karşılamak durumdadır. Tam biz saf tutmuş, namaza başlamak üzereyken Vali Bey ile sohbet ederken, Rahmi Koç yanımızdaydı. Büyükşehir Belediye Başkanımız gelince ben doğal olarak kendisine yer verdim. Yaş olarak da benden büyük bir ağabeyim.

“Oğlum sen arka kalacaksın” dedi. “Olmaz sen öne gel” deyince… Bende içten gelen samimi bir duygu ile öptüm.”

O an bir anda bütün gazetecilerin dikkatini çekmesi üzerine açıklama yapmak zorunda kalan Sarıgül sözlerine şu şekilde devam etti.

“Benim hiç aklıma bile gelmedi. Ben doğal bir şey olarak yaptım. Ben şunu ayırt ediyorum: “Siyaset arena ayrı oradaki dostluk ayrı… Rakip siyasi partiden olabilir. Hayat her zaman rekabet değildir. Kültür merkezilerine siyaset girmemesi lazımdır. Orası bizim gönül bahçelerimizdir. Ben yarında olsa aynı şeyi yaparım. “

Mustafa Sarıgül'e de selam veren Kadir Topbaş'ı Sarıgül, yanağından öpmüştü. Topbaş, Koç ve Sarıgül bu durumdan ötürü bir süre gülüşmüştü.
 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER