ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Nisan 2014 Salı 08:54

Sarıgül, işbaşı yaptı!

Sarıgül, işbaşı yaptı!

Yeni üyeleriyle iş başı yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Mustafa Sarıgül'ün oğlu Emir Sarıgül dikkat çekti. Ayrıca yeni mecliste çok sayıda türbanlı kadın meclis üyeleri de ar.



İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 30 Mart’ta gerçekleştirilen yerel seçimler sonrasında yeni üyeleriyle bugün iş başı yaptı. Yeni mecliste türbanlı kadın meclis üyeleri ile Şişli Eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül dikkat çekti.

TÜRBANLI KADIN MECLİS ÜYELERİ İLK KEZ YER ALDI

İstanbul’a 5 yıl boyunca yön verecek, 182’si iktidar partisi, 123’ü muhalefet partilerinden olmak üzere toplamda 305 İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi bugün iş başı yaptı. Bu yıl İBB Meclisi’nde ilk kez türbanlı kadın meclis üyeleri yer aldı. AK Parti’nin geçtiğimiz yıl 26 olan kadın meclis üyesi sayısı bu yıl 33’e çıktı. Meslek grubu arasında ağırlığı avukatlar oluşturuyor.

ESKİ BAKAN YENİ MECLİS ÜYESİ

Önceki dönemin birinci İBB Başkan vekili Ahmet Selamet ile ikinci İBB Başkan vekili Göksel Gümüşdağ, yeni dönemde de mecliste yer aldı. 1991-1994 Süleyman Demirel hükümeti döneminde Bayındırlık ve İskan Bakanı, 1993-1995 yıllarında Tansu Çiller’in başbakanlığı ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde de Devlet Bakanı olan Prof. Dr. Onur Kumbaracıbaşı da meclisteki görevine başladı.

KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER