ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 26 Mart 2014 Çarşamba 13:06

"Sandığa gölge düşürmek vatana ihanetle eşdeğer"


Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, milli iradenin tek göstergesinin sandık, seçimlere ve sandığa gölge düşürmenin ise kim yaparsa yapsın vatana ihanetle eşdeğer olduğunu söyledi.
Turbay, Memur-Sen Denizli Şubesine yaptığı ziyarette düzenlediği basın toplantısında, 30 Mart yerel seçim sürecinin, yerel yönetici seçimlerinden uzaklaşarak tüm siyasi partiler adına bir varlık yokluk savaşına dönüştüğünü söyledi.
Yerel seçimler öncesinde siyasi tartışmaların yerini yalan, iftira, ihanet ve çirkin seçim senaryolarına bıraktığını vurgulayan Turbay, şöyle devam etti:
"Milli iradenin tek göstergesi sandıktır. Demokrasilerin olmazsa olmazı olan seçimlere ve sandığa gölge düşürmek bize göre kim yaparsa yapsın vatana ihanetle eşdeğerdir. Demokrasi karnesi ne yazık ki yara bere içinde olan Türkiye şu günlerde artık sonuna geldiği bir seçim süreci yaşamaktadır. Milli birlik ve beraberliğin simgesi demokrasinin ise vazgeçilmez unsurlarından olan seçimler sandıktan çıkan sonuçlara göre şekillenerek milli irade tecelli etmiş olur. Seçim çalışmalarında ne yazık ki milli birlik ve beraberliğin yara almamasına özen gösterilmemiştir. Ortaya atılan kaset, görüntü, ses, montaj, gürültü kirliliği ile kirli bir siyaset yürütülmüştür."
Turbay, halkın yerel yönetimlerin son 15 yıllık geçmişini çok iyi değerlendirdiğini ifade ederek, "Artık bu halk sadece suyu gelsin, elektriği gelsin, asfaltı atılsın isteyen bir halk değildir. Halkın yerel yönetimlerden beklentisi değişmiştir. Eskiden bu taleplerle belediye başkanlarını değerlendiren halk, artık sosyal dönüşüm ve değişim projeleri, kentli bir yaşamda nefes alacak mekanlar, kültürel etkinlikler istiyor. Açıkça söylemek gerekirse bu değişimi yakalayabilen belediye başkan adayları sandıktan zaferle çıkacaktır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Memur-Sen Denizli İl Başkanı Osman Tavşan, Turbay'a Kur'an-ı Kerim işlemeli tablo hediye etti.
 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER