ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Aralık 2012 Cumartesi 14:40

Samsun’a Tohum Test Müdürlüğü kuruldu


Samsun’a sertifikalı tohumların piyasaya satışından önce uygunluk açısından denetimini yapacak ‘Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğü’ kuruldu. Müdürlük bölgede 13 ile hizmet verecek.

        Daha önce Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne bağlı Gıda Kontrol Laboratuvarı bünyesinde sertifikalı tohumların piyasaya arzından önceki analizleri yapan ‘Tohum Sertifikasyon Test Birimi’, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yeniden yapılandırılması sürecinde müdürlük statüsü kazandı. Bu kapsamda Samsun Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün hizmet binası, Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğü’ne tahsis edildi. Samsun Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüğü bölgede 13 ile hizmet verecek.

        2013'TEKİ HEDEF BİN 500 ANALİZ

        Samsun Tohum Sertifikasyon Müdürü Hüseyin Doğan yaptığı açıklamada, Samsun Toprak ve Su Kaynakları Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü hizmet binası yerinin daha önce müze olarak tahsis edilmesinin düşünüldüğünü, ancak bu düşünceden vazgeçilerek binanın kendilerine tahsis edildiğini söyledi. Tohum Sertifikasyon Müdürlüğü’nde sertifikalı tohumların piyasa satışından önceki gerekli analizlerin yapılacağını anlatan Doğan, “Ülkemizde üretilen sertifikalı tohumlar milli tohum listesinde yer almaktadır. Müdürlüğümüz bünyesinde yer alan laboratuvarlarda milli tohum listesinde yer alan, özel ve kamu eliyle üretilen sertifikalı tohumların satışından önceki gerekli analizler yapılacaktır. Ayrıca müdürlüğümüz bünyesinde tohumların fiziksel gelişimleri ve biyolojik testleri de takip ediliyor. 600 gibi bir tohum analiz rakamımız var, bu rakamı önümüzdeki sene bin 500’e çıkarmayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER