ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Haziran 2013 Pazartesi 16:48

Şamil Tayyar 'Gezi'nin hedefini açıkladı

Şamil Tayyar Gezinin hedefini açıkladı

Şamil Tayyar, Taksim Gezi Parkı'nda başlayan olayların temel hedefinin darbe girişimi olduğunu ileri sürdü.


AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, "Taksim'deki göstericilerin hedefi Başbakanımızı istifaya zorlamak, hükümeti düşürmek, nihai aşamada ise cumhurbaşkanı adayı olma ihtimalini ortadan kaldırmaktır. Özetle bu bir darbe girişimidir" dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, kardeşi Hüseyin Tayyar'ın düğün törenine katılmak için dün gece İslahiye'ye geldi. İbni Sina Lisesi bahçesindeki düğün törenine katılan Şamil Tayyar, Türkçe ve Kürtçe çalınan müzikler eşliğinde halay çekip, barış güvercini uçurdu.

Sibel ve Hüseyin Tayyar çiftinin nikah şahitliğini yapan Şamil Tayyar, gazetecilerin Gezi Parkı'ndaki olaylarla ilgili sorularını yanıtladı.

Gezi Parkı protestosuyla başlayan olaylar zincirinin temel hedefinin darbe girişimi olduğunu ve amacın Başbakanı istifaya zorlamak, hükümeti düşürmek olduğunu öne süren Şamil Tayyar, şöyle konuştu:

"31 Mayısta Taksim Gezi Parkı'nda başlayan olaylar zincirinin temel hedefi Başbakanımızı istifaya zorlamak, hükümeti düşürmek, nihai aşamada ise cumhurbaşkanı adayı olma ihtimalini ortadan kaldırmaktır. Özetle bu bir darbe girişimidir. Bu darbe girişiminin içinde yer alan buna destek veren herkes hakkında soruşturma açılmalıdır ve bu soruşturma bir darbe davasına mutlaka dönüştürülmelidir. Yakın tarihin en önemli darbe girişimlerinden birisidir. Eğer bu kayıtsız ve cevapsız kalırsa bundan ülke olarak zarar görürüz. Türkiye geçmişte bu tür darbe planlarının çok acısını çekti, kan döküldü, başbakanımızı, bakanlarımızı astılar. Gencecik insanlar katledildi. Bu yeni Türkiye'de güçlü, dünya çapında karizması olan bir lideri var. O lidere destek veren güçlü bir halk var. Bu ikisi bir araya geldiği için ben inanıyorum ki ülkede hiçbir darbe girişimi asla ama asla sonuca ulaşmaz. Gezi Parkı'yla başlayan olaylar serisinde ne kadar çok düşmanımız olduğunu, ne kadar çok çevrenin ulusal ve uluslararası ölçekte Türkiye'nin düşmanlığında bir araya geldiğini hep birlikte gördük. Ama Allaha şükürler olsun, bu millet, bu toplum, siyaset kurumuna, demokrasiye ve ülkesinin geleceğine sahip çıktı. İnanıyorum ki yakın bir zamanda bu meseleler yoluna girer."

Gezi Parkı'nda ki olayların arkasında CIA ve MOSSAD'ın olduğunu iddia eden Tayyar, Arapça, Farsça, İngilizce, Almanca, Fransızca gibi farklı dillerden tüm dünyaya asılsız tweetlerin atılmasının koordinasyonun diğer bir parçası olduğunu da sözlerine ekledi. 

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER