ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ağustos 2013 Çarşamba 14:30

Salon ve mutfak tabanı çöken bina için inceleme başlatıldı

Salon ve mutfak tabanı çöken bina için inceleme başlatıldı


Kayseri’de bodrum katı bulunmayan apartmanın giriş katındaki dairenin salon ve mutfağının zemini çöktü. Olay üzerine polis binanın çökme ihtimaline karşı apartmanı tahliye ederken, yapılan kontrol neticesinde böyle bir durumun söz konusu olmadığı tespit edildi. 48 dairenin olduğu binanın 10 yıl önce Melikgazi Belediyesi tarafından sosyal konut olarak yapıldığı öğrenildi.

Dün gece yarısı Battalgazi Mahallesi'ndeki Battalgazi Sitesi B blokta ikamet edenler endişeli saatler yaşadı. Binanın giriş katındaki kapıcı dairesinin zemininde yaklaşık 30 santimetrelik çökme meydana geldi. Apartman ilk etapda boşaltılırken, yapılan kontrol neticesinde binanın çökme tehlikesinin olmadığı belirlendi. Bugün sabah saatlerinden itibaren de binada inceleme başlatıldı. Melikgazi Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri binanın çökme yaşanan dairesinde inceleme yaptı. Yapılan incelemelerle ilgili kısa zaman içinde rapor verileceği öğrenildi.

Apartman sakinlerinden Erdem Sevil, gece yarısı zemin katta oturan apartman görevlisinin oturduğu dairenin mutfak kısmında çökme meydana geldiği bilgisini verdiğini belirterek, "Bunun üzerine daireye baktık. Polis binanın tahliye edilmesini istedi. Binanın genelinde de bazı çatlaklar vardı. Çökmenin olduğu odanın altından su boruları geçiyor. Su kaçağından çökmenin meydana geldiğini düşünüyoruz. Yetkililerden konuyla ilgili net bilgi vermelerini bekliyoruz." dedi.

Apartman sakinlerinden olan Durdu Çataloğlu, belediyenin bu sorunu çözmesini isteyerek, gece yaşanan olayda büyük panik yaşadıklarını belirtti. Çataloğlu, çökmeyle birlikte mutfaktaki buzdolabının devrildiğine de dikkati çekti.

Dairede oturan apartman görevlisi Turgut Atay da, çatlakların uzun zamandır var olduğunu dile getirerek, bazı zamanlarda evin su aldığını anlattı. Atay, binanın temizliği karşılığında dairede oturduğunu belirterek, “Gece işten geldim ve oturduğumuz sırada bir gürültü oldu. Salon ile mutfak kısmının tabanı çöktü. Duvarda ve tabanda daha önce çatlaklar vardı ve tamir ettirmeyi düşünüyorduk. Bildiğimiz kadarıyla tam bu odanın altından büyük bir içme suyu borusu geçtiği yönünde. Borudaki kaçak su nedeniyle sıkıntılar yaşanmış. Bizde yaşıyorduk. Sonuç olarak odanın altı kaçak su nedeniyle boşaldığı için betonun kırıldığını tahmin ediyoruz. İnceleme yapıldı ve bunun sonucunu bekliyoruz.” diye konuştu.

İnceleme yapan uzmanlar ise bina ile ilgili rapor hazırlanacağı ama şuan itibari ile binada bir hasarın söz konusu olmadığını ifade etti.










KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER