ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Ağustos 2014 Perşembe 10:22

Sahte ürün yediren şirketler şimdi yandı!

Sahte ürün yediren şirketler şimdi yandı!

Ürün doğrulama sistemi 31 Ağustos’ta devrede. İlk etapta bal ve bebek maması da dahil 6 üründe uygulanacak sistemle sahte ürün anında ortaya çıkacak.


Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 2013 yılında başlatılan güvenilir gıdaya yönelik önemli bir proje olan ürün doğrulama ve takip sisteminin, 31 Ağustos’ta uygulamaya geçmesinin planlandığını açıkladı. Takip sistemi takviye edici gıdalar, bal, enerji içecekleri, siyah çay, bitkisel sıvı yağlar ve bebek mamalarında uygulanacak.

Bakan Eker’in verdiği bilgiye göre, sistem ile belirlenen ürün gruplarında, ürün takip ve doğrulamaya ilişkin etiket bulunacak. Etiket üzerinde bulunan numaralardan tüketicilerin satın aldıkları ürünlerin güvenilirliğini sorgulamaları sağlanacak. Star gazetesinin haberine göre, üzerinde bu etiketler bulunan ürünler web sayfası üzerinden, mobil uygulamalarla, SMS ile veya telefonla ulaşılan otomatik sesli yanıt sistem ile doğrulanabilecek.

SAHTE ÜRÜN SATIŞI SON BULACAK

Ürün Doğrulama Takip Sistemi ile sahte, taklit ve tağşiş edilmiş ürünlerin üretim ve satışının engellenmesi ve haksız rekabetin önlenmesi ile halkın güvenilir gıdaya ulaşması amaçlanıyor.

Bakan Eker, gıda güvenliğiyle ilgili ayrıca Bakanlık olarak son 11 yıldır gerek gıda denetçisi gerekse denetim sayısını önemli oranda artırdıklarını kaydetti. Eker, “Türkiye genelinde, 2002 yılında bin 500 denetçi ile 39 bin denetim yapılmış iken, 2013 yılında denetçi sayısı 4 bin 890’a, denetim sayısı ise 515 bine ulaşmıştır. Denetçi ve denetim sayısı her yıl artmaktadır” ifadelerini kullandı.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER