ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Aralık 2016 Pazartesi 08:17

"Sittin sene bu başkanlığı millet onlara vermez"

"Sittin sene bu başkanlığı millet onlara vermez"

Akdağ: "Onlar (CHP) biliyorlar ki sittin sene bu başkanlığı millet onlara vermez de onun için karşılar. Millet vermez. Neden vermez? Çünkü onlar önce milletin, evet açıkça söylüyorum milletin neye inandığını, nasıl giyindiğini, nasıl yaşadığını değiştirmeye çalıştılar"


Sağlık Bakanı Recep Akdağ, CHP'ye yönelik olarak, "Onlar biliyorlar ki sittin sene bu başkanlığı millet onlara vermez de onun için karşılar. Millet vermez. Neden vermez? Çünkü onlar önce milletin, evet açıkça söylüyorum milletin neye inandığını, nasıl giyindiğini, nasıl yaşadığını değiştirmeye çalıştılar." dedi.

Akdağ, Mersin'de AK Parti il binasında düzenlenen 17. Dönem Siyaset Akademisi Eğitim Programı'nın kapanışında yaptığı konuşmada, AK Parti'yi Türkiye siyaset hayatında diğer partilerden ayıran özellikler olduğunu söyledi.

Eski siyaset anlayışının Türkiye'yi yıllar boyunca geri bıraktığını, Türkiye'de çatışmalara, koalisyonlara, darbelere yol açtığını belirten Bakan Akdağ, 2001 yılında kurulan AK Parti sayesinde ülkenin çehresinin değişmeye başladığını ifade etti.

Akdağ, AK Parti'de siyaseti insan için yaptıklarına dikkati çekerek, 7'den 70'e insana hizmet etmek için AK Parti çatısı altında olduklarını, hizmetkar olmak için siyasete girdiklerini, AK Parti'nin millete hizmet etmek isteyenlerin, millete hizmetkarlığı kendilerine gaye edinmiş insanların bir araya geldiği partinin adı olduğunu belirtti.

AK Parti'den sonra siyaset alanında çok fazla değişiklikler olduğunu vurgulayan Recep Akdağ, yapacakları işlerin temelini atmak yerine bitirdiklerini, Mersin'de de Ortadoğu'nun en mükemmel hastanesini yaptıklarını aktardı.

Akdağ, zaman zaman Kemal Kılıçdaroğlu'nun celallendiğini belirterek, "(Siz böyle oy verirseniz daha çok çekeceğiniz var) diyerek milleti azarlıyor. Neden biliyor musunuz? Çünkü Kemal Kılıçdaroğlu'nun beslendiği gelenek her zaman vatandaşı, insanı küçümseyerek siyaset yaptı. Onlara göre Türk milletini değiştirmek gerekiyor. Türk milletinin eksikleri var da değiştirmek, onları başka bir tarafa doğru siyaset mühendisliğiyle yönetmek gerekiyordu." değerlendirmesinde bulundu.

Bu milletin demokratik ferasetinin ve basiretinin Batılı ülkelerdeki seçmenden de ABD'deki seçmenden de çok daha ileri olduğunu ifade eden Bakan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeter ki siz bu millete hizmet edin. O milletin fertleri 15 Temmuz'da olduğu gibi bedenlerini tankın altına koymaktan hiç çekinmezler. Yeter ki liderlerine güvensinler, inansınlar. Yeter ki kendileriyle birlikte bir davanın peşinden koştuğu insana inansınlar, bu milletin feraseti, basireti çok yüksek. Onun için şimdi referandumdan korkuyor Cumhuriyet Halk Partisi. Onların aslında bir sisteme falan, başkanlık sistemine ya da Türkiye tipi Cumhurbaşkanlığı sistemine karşı olmalarının sebebi sistemden dolayı değil arkadaşlar. Sakın inanmayın. Onlar biliyorlar ki sittin sene bu başkanlığı millet onlara vermez de onun için karşılar. Millet vermez. Neden vermez? Çünkü onlar önce milletin, evet açıkça söylüyorum milletin neye inandığını, nasıl giyindiğini, nasıl yaşadığını değiştirmeye çalıştılar."

Recep Akdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gücünü milletten aldığını, bunun fark edildiğinde doğru siyasetin yapılacağına dikkati çekerek, iktidarın hizmet etme fırsatının nimeti olduğunu, kendilerine verilen bu fırsatla millete hizmet etmeye devam ettiklerini vurguladı.

Referandumda bu milletin başkan olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı seçtiğinde bunu yine anlayamayacaklarını belirten Akdağ, siyasetin vatandaşın gösterdiği istikamette yapıldığını, milletin gösterdiği istikamette yüründüğü zaman milletin destek olacağını da sözlerine ekledi.

Bakan Akdağ daha sonra Siyaset Akademisi Eğitim Programı'na destek veren partililere plaket verdi.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER