ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 08 Aralık 2014 Pazartesi 21:12

Sağanak yağış sonrası caddeler göle döndü

Sağanak yağış sonrası caddeler göle döndü

İzmir’de öğleden sonra başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Gündüz vakti havanın kararmasına da sebep olan yağmur birçok caddeyi göle çevirdi.


İzmir’de öğleden sonra şehrin geneli sağanak yağışa teslim oldu. Yağmur günlük hayatı olumsuz etkilerken bazı ev ve işyerlerini su bastı. Yağmurun başlamasıyla birlikte hava da karardı. Bazı sokak ve caddeler suyla dolarken trafik uzun süre kilitlendi. Tıkanan mazgal ve rögarlardan taşan sular, yollarda birikintilere yol açtı. Sokak ve caddeler göl haline gelirken çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Gültepe semti Adem Yavuz Caddesi'nde göle dönen yolda 35 R 8153 plakalı araç mahsur kalırken ismi öğrenilemeyen şoförü ise mahallelinin yardımı ile kurtarıldı. Göle dönen yolda belediye otobüsleri ise güzergahında gidemedi.

Bornova Mersinli'de ise bir elektrik direğine yıldırım çarptığı ancak olayda yaralanan yada ölen olmadığı öğrenildi.

Meteoroloji İzmir Bölge Müdürlüğü'nün verilerine göre İzmir'de yağmur aralıklarla cuma gününe kadar devam edeceği öğrenildi. Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İzmir merkez ilçeleri ile Güzelbahçe, Urla, Karaburun, Narlıdere, Menemen, Foça ve Menderes ilçelerinde 2 saat içinde kuvvetli ve gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi. Yağışın, ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi gibi olumsuzluklara yol açabileceği uyarısında bulunulan açıklamada, bu durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.










KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER