ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 25 Temmuz 2014 Cuma 23:27

"Sabaha kadar iyi bir haber alabiliriz"

"Sabaha kadar iyi bir haber alabiliriz"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı.


Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Filistin’de ateşkes sağlanması yönünde girişimlerin sürdüğünü belirterek, "Kapsamlı ileriye dönük bir ateşkes gerekiyor. Bugünden yarını mümkün olduğu kadar planlayabilen bir ateşkes. Çalışmalar sürüyor. Sabaha kadar belki hayırlı bir haber alabiliriz" dedi.

Başbakan Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda parti içerisinde alternatif isimlerin bu görevi üstlenebileceğini belirten Arınç, “Tek adam siyasetiyle bu noktaya gelmedik. Çok güçlü bir lider, başarılı bir başbakan ama o Recep Tayyip Erdoğan. Onun olmadığı zaman da kepenk kapatacaksak bu partiyi kurmaya gerek yoktu. O olmadığı zaman kim var derseniz başka partilerde ikinci bir isim bulamazsın ama bizde 8-10 isim söyleyebilirsin. Bu konuda bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. Şüphesiz bence 10 tane bu partiden Başbakanlık da yapacak, partiyi ileriye götürecek isimler bulabiliriz” dedi.

Arınç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün siyasete dönüp dönmeyeceği konusundaki görüşlerinin sorulması üzerine ise, “Bizim arzumuz onun siyasete devam etmesi çünkü çok sevilen ve başarılı bir siyasetçinin Ak Parti’yi daha ileri götüreceğini düşünebiliriz. Olmadığı takdirde dünyanın sonu değil o görevi başka arkadaşlar da yapabilir. Bizim kendi düşüncelerimiz bazı arkadaşların hoşuna gitmiyor demek ki. Üzülmesinler sıkılmasınlar Abdullah Gül’ün başımızın üstünde yeri var ama siyasete devam etmek istiyorsa bu onun tercihidir. O olmadığı takdirde de başkaları var” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan’ın birbirini çok seven ve partiyi birlikte kuran insanlar olduğunu anlatan Arınç, “Birbirlerine sırt dönmeleri, birbirlerine aykırı hareket etmeleri mümkün değil. Yarın ikisi bir araya geldiğinde sayın başkanımız ben aday olacağım derse sayın cumhurbaşkanımız tek söz sarf edere hayırlı olsun olur. 14 Mayıs kongresinde Sayın Abdullah Gül ile ikimizi bir odaya kapattılar ‘hanginiz genel başkanı olacağına karar verin’ dediler. Ben tabii hemen söze başladım ‘senin özelliklerin çok, sen layıksın’ dedim. Onun da gözleri yaşardı ve ‘ben söz alsaydım aynı şeyi söyleyecektim’ dedi” ifadelerini kullandı.

Arınç, Filistin’de ateşkes sağlanması konusundaki soruları da yanıtlayarak, “Kapsamlı ileriye dönük bir ateşkes gerekiyor. Bugünden yarını mümkün olduğu kadar planlayabilen bir ateşkes. Çalışmalar sürüyor. Sabaha kadar belki hayırlı bir haber alabiliriz” dedi.
 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER