ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Ağustos 2014 Cuma 12:48

Saat 17.00'de telefonu çaldı ve...

Saat 17.00de telefonu çaldı ve...

AK PARTİ MYK’sı dün genel başkan ve başbakan adayını belirlemek için toplandığında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, bakanlıktaki makamında rutin gündemiyle meşguldü.


Yakın kurmayları ise bir yandan Davutoğlu gibi bakanlıkta günlük işleriyle uğraşırken, diğer yandan Ak Parti Genel Merkezi’nden gelecek telefona odaklanmışlardı. Beklenen telefon saat 17.00 civarında geldi. 12’nci Cumhurbaşkanı seçilen Tayyip Erdoğan ’ın özel kaleminden, Davutoğlu’nun danışmanı Ali Sarıkaya’ya gelen telefon sonrası bakanlık makam katında hareketlilik arttı. Erdoğan’ın özel kalemi, Sarıkaya’ya, “Hocam buyursun, bekliyoruz” dedi.

Hürriyet'ten Uğur Ergan'ın haberine göre, Genel merkeze giden Davutoğlu, burada bir süre Erdoğan’la görüştükten sonra birlikte isminin açıklandığı salona geçildi. Erdoğan, Davutoğlu’nun ismini açıkladıktan sonra bu kez, Dışişleri’ndeki özel kalem müdürü Ahmet Tuta’nın telefonu susmak bilmedi. Dünyanın birçok ülkesinden ve mevkidaşından gelen tebrik telefonları tek tek not edildi. Davutoğlu’nun, bu telefonların büyük bir bölümüne bugün yanıt vermesi bekleniyor.

Davutoğlu daha sonra, Genel Merkez’den Gaziosmanpaşa’daki (GOP) konutuna geçti. Yoldayken bu kez Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den “hayırlı olsun” telefonu geldi. Gül konuta girişinde de yakın kurmayları, birlikte çalıştığı diplomatlar, eşi Sare ve üç çocuğu tarafından “hayırlı olsun” denilerek karşılandı. ABD’de yüksek lisans yapan büyük kızı Meymune de telefon ederek babasını kutladı.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER