ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 31 Ekim 2013 Perşembe 15:56

Ruhsar Demirel: Mahremimize girmenizden rahatsızız

Ruhsar Demirel: Mahremimize girmenizden rahatsızız

Meclis kürsüsündeki yorumları en çok beğenilen MHP'li Ruhsar Demirel çarpıcı bir konuşma yaptı.


Dört kadın milletvekilinin başörtüsüyle TBMM'ye girmesiyle ilgili Genel Kurul'da MHP adına konuşan Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, kadın kıyafeti üzerinden siyaset yapılmaması gerektiğini söyledi. Demirel, şöyle konuştu:...

KADINLARA MOBBİNG YAPILIYOR

"MHP adına olağan bir gündür. Burası 75 milyonun sorunlarının çözülmesi gereken bir alandır. Hanımefendilerin nasıl giyindiği kimseyi ilgilendirmez. Özellikle erkeklere sesleniyorum. Empati yapınız, nasıl giyindikleri kimi ilgilendirir? Dört hanımefendiye ve onlar üzerinden bize mobbing yapılıyor. Bütün kadın siyasetçiler ve bütün kadınlar adına bunu reddediyoruz. Ve insanları kılık kıyafet üzerinden tanımlamayı reddediyoruz.

HÜRRİYET'İN MANŞETİNİ HATIRLATTI

2008 yılında başörtüsü olayı çözülecekti bir gazete (Hürriyet) 411 el kaosa kalktı diye manşet attı. Biz bunları da gördük.

Beyefendilere sesleniyorum: Biz hanımlar üzerinden siyaset yapmayın lütfen. Kapıları çalan, her kapıdan içeri giren, bizleri buraya taşıyan kadınların omuzlarıdır.

Mahremimize girmenizden rahatsızız. Bizim mahrem alanımızdan çıkınız. Bizim olduğumuz kadar ailelerimizin de mahremi. Herkes inancının getirdiği özgürlükleri kullansın." 

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER