ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 01 Kasım 2013 Cuma 22:41

RO-RO gemisine operasyon

RO-RO gemisine operasyon

İskenderun'da RO-RO gemisine operasyon düzenlendi. Gemide çok sayıda patlayıcı düzeneği bulundu.


İskenderun Limanı'na Mısır'dan RO-RO gemisi ile gelen TIR'a Emniyet ve Gümrük Muhafaza ekipleri ortak operasyon düzenledi.

Dün akşam düzenlenen operasyon kapsamında TIR'da arama yapıldı. Aramada TIR'da bomba yapım düzeneği ele geçirildi. Polis olayla ilgili olarak iki şüpheliyi gözaltına aldı. İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili olarak soruşturma başlattı. TIR ise liman içerisinde güvenli bir bölgeye çekilerek mühürlendi.

Valilikten açıklama

İskenderun Limanı'nda Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Mısır'dan gelen Ro-Ro gemisi içerisinde yer alan tırın akaryakıt depo muayenesinde, Suriye'ye götürüleceği tespit edilen güç kaynağı, telsiz bataryası, şarz cihazı, telsiz şarz yuvası, uzaktan kumanda, telsiz anteni, devre ve kulaklıktan oluşan malzeme ele geçirildiği bildirildi.

Hatay Valiliğinin internet sitesinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"1 Ekim 2013 Perşembe günü İskenderun Limanı'nda Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Mısır'dan gelen Ro-Ro gemisi içinde yer alan tır araçlarının akaryakıt depo muayeneleri esnasında, bir araçta; farklı adetlerde, markalı ve markasız güç kaynağı, telsiz bataryası, şarz cihazı, telsiz şarz yuvası, uzaktan kumanda, telsiz anteni,devre ve kulaklıktan oluşan malzemeler ele geçirilmiştir.'

Açıklamada konuyla ilgili gözaltına alınan kişinin malzemeleri Suriye'ye götüreceğini beyan ettiği kaydedildi.

Olayın adli mercilere intikal ettiği ve bütün yönleriyle incelendiği bildirildi.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER