ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 14 Eylül 2013 Cumartesi 16:14

Rize MÜSİAD, Batum’da cami yaptıracak


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şubesi Başkanı Mahmut Dabak, Gürcistan'ın Batum kentinde cami yaptıracaklarını söyledi.

Dabak, yaptığı açıklamada, Rizeli sanayici ve işadamları ile Batum'a gezi düzenlediklerini, Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Engin Arıkan, Batum Ticaret Ataşesi Volkan Berker ve Batum Müftüsü Kemal Tsetkhladze'yi makamlarında ziyaret ettiklerini belirtti. Ziyaretlerde, Arıkan ve Berker'in, ticaret yapmak isteyen iş adamlarına mevzuatlar hakkında bilgi verdiğini anlatan Dabak, ticaret yapmak isteyen firmaların, konsolosluk aracılığıyla yapacakları çalışmalarda sorun yaşamayacağını ifade etti.

Dabak, Batum Müftüsü Kemal Tsetkhladze'yi ziyaretlerinde, 3 bin Müslümanın yaşadığı Batum'da tek caminin olduğu ve bunun yetmediğini öğrendiklerini aktardı. Dabak, şunları kaydetti: "Batum'un tek camisi, 1886 yılında Osmanlı döneminde yapılan tarihi Orta Camii'dir. İnsanların sokaklarda, kaldırımlarda, yağmur çamur demeden namaz kılması Türkiye'de yaşayan biz Müslümanlar için çok manidardır. Bizler bu durumu ülkemizdeki ilgili mercilere rapor ederek akrabalarımızın, Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı komşu ülkemizdeki Batum'da ikinci caminin yapılması konusunda girişimde bulunacağız. Yaptırılacak yeni bir cami, oradaki Müslüman kardeşlerimizle aramızdaki bağı daha da pekiştirecektir."

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER