ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Ekim 2013 Perşembe 12:06

Ricciardione'den Hakan Fidan açıklaması

Ricciardioneden Hakan Fidan açıklaması

ABD büyükelçisi Ricciardione son zamanlarda yaşanan MİT kriziyle ilgili konuştu.


ABD büyükelçisi Ricciardione son zamanlarda yaşanan mit kriziyle ilgili konuştu. " İstihbarat açısından MİT ile uyumlu çalışıyoruz. Hakan Fidan, hükümetine bağlı çalışan biri. Onunla çalışmak bir ayrıcalık." dedi.

ABD’nin Türkiye Büyükelçisi Francis J. Ricciardone, MİT Müsteşarı Hakan Fidan hakkında ülkesindeki eleştirileri yorumladı.

Diploması Muhabirleri Derneği üyeleriyle bir araya gelen Ricciardone, "ABD’de ifade özgürlüğü var. Her çeşit fikir, özgür bir şekilde ifade edilebilir. Türkiye’yi sevenlerin olduğu gibi karşı olanların da olması gayet normaldir. Gazetelerde çıkan ifadeler Washington’un görüşü değildir. Hakan Fidan ile çok zaman birlikte çalıştım. Kendisini hem şahsi hem de resmi fikir açısından takdir ediyorum. Çok saygın üst düzey bir bürokrat. Türkiye büyük ve önemli bir müttefik ülke." dedi.

Çin'le yapılan füze anlaşmasıyla ilgili de konuşan Ricciardone, "Türkiye füze ihalesi hakkında kendi kararını kendi verir, ama bu durum ABD'nin Türkiye'deki yatırımlarını etkileyebilir. Bu konuda endişeliyiz." dedi

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER