ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 15 Ekim 2014 Çarşamba 14:03

Rezervasyonları bile iptal ettirdi

Rezervasyonları bile iptal ettirdi

Diyarbakır’da 6 Ekim’de başlayarak 4 gün süren Kobani olayları yüzünden binlerce otel rezervasyonunun da iptal edildiği öğrenildi.


Diyarbakır’da 6 Ekim’de başlayarak 4 gün süren Kobani olayları yüzünden binlerce otel rezervasyonunun da iptal edildiği öğrenildi.

The Green Park Hotel Genel Müdürü Ecevit Tuaç, rezervasyonlarının yüzde 70’inin iptal edildiğini belirtirken, Prestige Hotel Halkla İlişkiler Müdürü Zeki Atasoy ise konaklamalarda ciddi düşüşlerin yaşandığını söyledi.

Diyarbakır’da 6 Ekim’de, gece saatlerinde başlayan ve 10 Ekim’e kadar şiddetini artırarak süren Kobani olaylarında sadece kamu binaları, bankalar, iş yerleri ve araçlar değil, yatırımlar ve turizm de büyük darbe aldı. 50’ye yakın yatırım projesinin ertelendiğinin belirtildiği kente, hem ticaret hem de seyahat amacıyla gelmeyi planlayan binlerce kişinin konaklamak için yaptırdıkları rezervasyonları iptal ettiği öğrenildi.

"YÜZDE 70 ORANINDA İPTAL"

Konuya ilişkin İHA muhabirine açıklamalarda bulunan The Green Park Hotel Genel Müdürü Ecevit Tuaç, Kobani olaylarının başlamasıyla birlikte rezervasyonlarda ciddi iptallerin söz konusu olduğuna dikkat çekerek, sadece kendi otellerinde bu oranın yüzde 70’e ulaştığını vurguladı. Olayların olumsuz etkilerini önümüzdeki günlerde yaşayacaklarını kaygısını taşıdıklarını aktaran Tuaç, "Kasım ayı sonuna kadar yaklaşık 2 bin rezervasyonumuz iptal edildi. Bunun bize doğrudan maddi olarak yansıması yaklaşık 250-300 lira. Ancak bu yüzde 70’in getireceği yüzde 70-80’de bu yüzden gelmeyecek. Bu nedenle zarar büyük" dedi.

"SÜREÇ, DİYARBAKIR’IN ÖZLEMİYDİ"

Sadece kendilerinin değil, bölgede yaşayan milyonlarca insanın da son yaşananlar yüzünden kaygı taşıdığını anlatan Tuaç, şunları kaydetti:

"15 Ekim ve sonrasında iki tarafın da olumlu, ılımlı açıklamalar yapması durumunda bunların önüne geçilebileceğini, aynı zamanda iptallerin de bir kısmının geri alınacağını düşünüyorum. Herkes elini taşın altına sokmalı. Çünkü ‘çözüm süreci’ Diyarbakır’ın yıllardan beri beklediği bir özlemdi. Süreçle birlikte Diyarbakır’a gelmek isteyen ancak gelemeyen bir sürü yurttaşımız buraya gelip, tarihi yerleri gezdiler. Yerel yemekleri tadıp, insanları tanımak istediler. Bu da kente büyük bir avantaj sağladı. İnsanlar süreçten önce buraya gelmek istiyorlardı ve süreçle birlikte ciddi bir oranda buraya gelenler oldu. Ayrıca buraya gelenler, kentlerine döndüklerinde Diyarbakır’ın televizyonda gösterildiği gibi olmadığını anlatıyordu. Bu da hem bize hem kente artı bir değer katıyordu. Süreçle Diyarbakır’ın marka değerini yükseltti. Diyarbakır, 90’lı yıllarda sadece güvenlik sorunlarıyla gündeme gelirken, artık tarihi dokusuyla yemekleriyle ve insanlığıyla gündeme gelmeye başladı. Bu da çok önemliydi. Umarım bu süreç bu şekilde devam eder, atılacak adımlar bizi yeniden pozitif bir noktaya taşır."

"SÜREÇ DEVAM EDERSE DÜZELİR"

Prestige Hotel Halkla İlişkiler Müdürü Zeki Atasoy da olaylarla birlikte sektörel anlamda ciddi sıkıntıların yaşandığına işaret etti. Turların ve rezervasyonların iptal edildiğini ve konaklamalarda ciddi bir düşüş yaşandığını anlatan Atasoy, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanlar tedirgin oldular. İleriki dönemlerde bu yüzden ciddi olumsuzluklar yaşayacağız. Şu anda İstanbul ve Ankara’dan düzenlenecek olan 6 turumuzun iptal edildiği kesinleşti. Bu da beraberinde 120-130 rezervasyonun iptal edilmesine neden oldu. Sürecin olaylardan önceki gibi devam etmesi durumunda 6-7 ay sonra turizm anlamında yeniden toparlanma olur. Süreç devam ederse turizm yeniden ivme kazanır."






 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER