ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Mayıs 2014 Cuma 20:13

Reza Zarrab'a iyi haber

Reza Zarraba iyi haber

74 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliyesine karar verilen iş adamı Reza Zarrab hakkındaki yurtdışına çıkış yasağı kaldırıldı.


Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında 74 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliyesine karar verilen iş adamı Reza Zarrab hakkındaki yurtdışına çıkış yasağı kaldırıldı. Ancak Zarrab'ın her Cuma günü karakola imza atmasına ilişkin adli kontrol uygulaması ise halen devam ediyor.

'Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında 20 Aralık 2013'te tutuklanan ve 28 Şubat 2014’de üzerine atılı suçun lehine değişme ihtimali, delillerin toplanmış, sabit ikametgah sahibi olması, kaçma ve delilleri karartma ihtimali bulunmadığı gerekçesiyle tahliye edilen iş adamı Reza Zarrab hakkında yurt dışına çıkış yasağının da kaldırıldığı öğrenildi. Zarrab'ın, yurtdışına çıkış yasağının kaldırılması için yaptığı başvuruyu değerlendiren soruşturma savcısı Ekrem Aydıner, Zarrab hakkında devam eden her Cuma günü karakolda imza atmasına ilişkin diğer adli kontrol uygulamasını ise kaldırmadı. Sarraf'ın haftalık imza şeklindeki adli kontrol uygulaması halen devam ediyor.

Savcı Ekrem Aydıner'in, yurtdışı çıkış yasağı için Ceza Muhakemsi Kanunu(CMK) 103’üncü maddesini gerekçe gösterdiği öğrenildi. Madde içeriğinde, "1. Cumhuriyet savcısı, şüphelinin adlî kontrol altına alınarak serbest bırakılmasını sulh ceza hakiminden isteyebilir. Hakkında tutuklama kararı verilmiş şüpheli ve müdafii de aynı istemde bulunabilirler. 2. Soruşturma evresinde Cumhuriyet savcısı adli kontrol veya tutuklamanın artık gereksiz olduğu kanısına varacak olursa, şüpheliyi re'sen serbest bırakır. Kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildiğinde şüpheli serbest kalır." fıkraları yer alıyor. kararın, "adli kontrol veya tutuklamanın artık gereksiz olduğu kanısına varacak olursa." ifadesi gereği verildiği öğrenildi.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER