ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Şubat 2014 Cuma 19:24

Reza Zarrab ve bakan çocukları tahliye edildi

Reza Zarrab ve bakan çocukları tahliye edildi

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasında tutuklanan Reza Zarrab ve Bakan çocukları tahliye edildi.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen 17 Aralık soruşturması kapsamında tutuklanan Reza Zarrab, Barış Güler ve Kaan Çağlayan'ın da aralarında bulunduğu 5 kişinin tahliyesine karar verildi.

17 aralık soruşturmasında 5 kişi hakkında, atılı suçların şüpheliler lehine değişme ihtimali, delillerin toplandıkları, sabit ikametgah ve konumları gereği kaçma ve delilleri karartma ihtimali bulunmadığından ayrı ayrı tahliyelerine karar verildi.

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuklu bulunan eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın oğlu Salih Kağan Çağlan, iş adamı Reza Zerrab ile birlikte Hikmet Tuner ve Özgür Özdemir de tahliye edildi. Son tahliyelerle soruşturma kapsamında cezaevinde tutuklu kalmadı.

Tutukluların avukatlarının müracaatını değerlendiren 3. Sulh Ceza Mahkemesi, Barış Güler, Salih Kağan Çağlayan, Reza Zarrab ile Hikmet Tuner ve Özgür Özdemir’in tahliyesine karar verdi. Mahkemeden tahliye kararının çıkmasının ardından, saat 17.20 sıralarında Reza Zarrap, Barış Güler ve Salih Kağan Çağlayan Metris Cezaevi’nden çıkarıldı. Aynı saatlerde Paşakapısı Cezaevi’nde bulunan Hikmet Tuner ve Özgür Özdemir de tahliye edildi. Son tahliyelerle yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında cezaevinde tutuklu kalmadı.

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER